cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Fejø fejrer flot pris 25. august

Fejø er blevet kåret som Årets Landsby.
10. august 2018 kl. 19:30 Af Marainne Knudsen

Annonce

Fejø Evnen til at samarbejde og skabe resultater i form af øget bosætning og arbejdspladser er nøgleordene for den landsby, der kåres til Årets Landsby 2018.

Den ære fik Fejø i morges besked om, at øen er løbet med, og det er der gode grunde til, siger formanden for Fejøforeningen, Anne-Grethe Laursen.

- Fejø har nemlig de seneste år fået gennemført flere vigtige tiltag på øen. Som et ekstra gode skabes der også nye muligheder for andre små lokalsamfund i Danmark. Lokale ildsjæle har således sikret øens skole. Det er blandt andet sket ved at få ændret lovgivningen, sådan at det nu er muligt at oprette satellit-afdelinger for privatskoler.

- Senest er Fejø gået i spidsen i en sag, der involverede Ankestyrelsen. Vi ville sikre, at der ydes samme hjemmehjælp til ældre på øen, som når man bor på "fastlandet". Den sag har skabt præcedens for ældre på alle småøerne i Danmark, ridser Anne-Grethe Laursen op.

Dertil kommer eksempelvis fokus på omstilling og permakultur. Det tiltrækker unge mennesker fra hele verden, og flere af dem bosætter sig på øen.

- Vi har spændende erhvervsinitiativer, der er med til at sætte Fejø på landkortet. Samtidig har det øget bosætningen og grundlaget for erhverv på øen. Kåringen skyldes således ikke en eller få personers indsats. Den skyldes øens samlede indsats, evnen til at tage ansvar og en stor kærlighed til øen. Vi har et samarbejde, hvor der løftes i flok. Vi har en kollektiv indstilling til, at Fejø ikke kan eller må afvikles. Tværtimod: Fejø kan, skal og vil fortsætte i udvikling.

- At blive Årets Landsby er derfor et kæmpe skulderklap til alle de ildsjæle, der tager ansvar for Fejø.Titlen som Årets Landsby er en stor cadeau til alle, der er med til at løfte Fejø, siger Fejøforeingens formand.

Succesen fejres ved en officiel kåring 25. august på Fejø.knusKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce