cookie-og-privatlivspolitik
De små firkantede puder af pastadej fylder Diego Principato eksempelvis med ricotta og spinat eller portobellosvampe.
De små firkantede puder af pastadej fylder Diego Principato eksempelvis med ricotta og spinat eller portobellosvampe.
Foto: Privatfoto

Lolland

Fejøpar vil fremstille ravioli

Får hjælp fra Landdistriktspuljen til småøer til fremstilling af ravioli
27. juni 2018 kl. 20:30 Af Marianne Knudsen

Beløbet kommer fra Landdistriktspuljen til småøer, der vil støtte danske Katharina Fredslund og italienske Diego Principato, der med firmanavnet Pasta Principato vil producere ravioli af høj kvalitet.

Håndværket og lokale råvarer er i centrum, og heldige på Fejø har allerede kunnet købe og smage den delikate kvalitetspasta. Der er tale om frisk ravioli, der fryses ned og sælges frossen.

- Vi har brugt meget lang tid på at lave en forretningsplan og er rigtig glade for at have fået lånet, fortæller Katharina Fredslund.


De 401.000 kroner skal blandt andet bruges til at shine et eksisterende, stort industrikøkken på Herredsvej op, som Pasta Principato lejer sig ind i de første fem år, er det aftalt.

Køkkenet kræver istandsætning og certificering, inden produktionen kan iværksættes. Derudover skal et produktionslokale sættes i stand, der skal indkøbes og installeres maskiner og køkkenudstyr, ansøges om de nødvendige godkendelser samt foretages produktudvikling og marketing-aktiviteter.

Annonce

Målet er, at det bliver muligt at fremstille, pakke og distribuere frisk ravioli på frost fra Fejø.

- Det er Diego, der laver ravioliene, og de store maskiner kræver plads, indskyder Katharina Fredslund.


De små firkantede puder af pastadej fylder Diego Principato eksempelvis med ricotta og spinat. En anden variant er med portobellosvampe fra Tvedemose og ricotta fra La Treccia, der er et lille mejeri i Rødovre.

Katharina Fredslund: - Melet, der er i topkvalitet, og som vi bruger til dejen, får vi fra Lammehave Økologi i Horbelev på Falster, for vores ønske er, at råvarerne er økologiske, lokalproducerede og socialøkonomiske. Altså at virksomhederne skaber arbejdspladser for udsatte grupper.


Rustikt, fyldigt hvedemel

- De dyrker selv kornet, høster det selv og kværner det selv på stenkværn, og det giver en rustik, fyldig hvedemel og tilføjer en helt særlig kvalitet til vores pasta.

Annonce

Pasta Principato forventer at kunne sælge ravioli fra 1. januar 2019:

- I første omgang til restauranter og Sakskøbing Madhus? butik. Senere skal den økologiske ravioli også ud til delikatesseforretninger, og der bliver et direkte salg til kunderne fra Café Dybvig, fortæller Katharina Fredslund.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE