cookie-og-privatlivspolitik
I Stenhallen er en udstilling om Femern-forbindelsen ved at vokse frem. Den har allerede stået der over sommeren, men vil løbende blive udvidet. Den har allerede skabt masser af nysgerrighed hos gæsterne i Maribo Hallerne.

3

Billeder

I Stenhallen er en udstilling om Femern-forbindelsen ved at vokse frem. Den har allerede stået der over sommeren, men vil løbende blive udvidet. Den har allerede skabt masser af nysgerrighed hos gæsterne i Maribo Hallerne.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Femern sætter gang i idrætten

Femern A/S og Maribo Hallerne i samarbejde, der kommer lokale foreninger til gode.
25. september 2020 kl. 14:36 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO - Vi vil være en aktiv del af lokalsamfundet, sagde pressechef i Femern A/S Jens Villemoes, da han i går eftermiddag gæstede Maribo Hallerne. Med sig havde han en aftale, der gør anlægsarbejdet synligt for gæsterne på idrætsanlægget, men som også kaster kontante fordele af sig for de foreninger, som har hjemme i hallerne.

I første omgang har Femern A/S 200.000 kroner med til de 11 foreninger, som kan søges i de næsten 15 måneder. Hvordan, pengene bliver brugt, er op til Maribo Hallerne og foreningerne, men det skal være på en måde, så de også kan skabe synlighed for Femern-projektet.

- Det er en rigtig spændende aftale, ikke mindst for jer foreninger, hvis I har lyst til at gribe depechen, sagde Morten Harkjær Nielsen på mødet i Sportscafeen i går, hvor aftalen blev præsenteret.

Egentlig har den ligget klar siden marts, men coronaen kom og satte arbejdet på stand-by, men nu er håbet, at man kan komme rigtigt i gang - selvom fremtiden endnu er usikker i idrætsverdenen.

Foreningerne skal ansøge Maribo Hallernes bestyrelse om tilskud fra de 200.000 kroner, og der skal tænkes nye tanker.

- I skal være kreative, og det må meget gerne være til aktiviteter, som er noget ud over det sædvanlige, slog haldirektøren fast.

Idéer blev der også straks budt ind med fra flere af de ni foreninger, som var repræsenteret ved mødet. Hos IK Olympia er man klar til at tage hul på aftalen ved et DM-stævne 3. oktober, ligesom man foreslog en lille tilbygning på stadion, der kan bære reklame for Femern A/S.

Bordtennisklubben foreslog at invitere tyske klubber på besøg, og samarbejder på tværs af bæltet vil være oplagt, lød det fra Jens Villemoes. Generelt vil Femern A/S dog ikke detailstyre, hvordan pengene bliver brugt. Det er op til bestyrelsen i Maribo Hallerne og foreningerne.

I Femern A/S er man klar over, at det store anlægsarbejde vil fylde meget på Midt- og Sydlolland.

- Vi kan ikke bygge uden at komme til at forstyrre lidt. Det kan være støj, hvis man bor i nærheden, vi kan rode lidt, og vores ansatte kan fylde i bybilledet, forklarede Jens Villemoes.

Som ansvarlig bygherre vil Femern A/S gøre en forskel, og det kan være gennem de lokale foreninger, hvor medarbejderne måske også vil søge ud.

- Derfor vil vi gerne være en medspiller i foreningslivet, sagde Jens Villemoes.

De næste 15 måneder vil vise, hvad foreningerne så kan byde ind med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce