cookie-og-privatlivspolitik
Skiltene er kommet op, og på mandag åbner Region Sjællands nærklinik i Nakskov Sundhedscenter.
Skiltene er kommet op, og på mandag åbner Region Sjællands nærklinik i Nakskov Sundhedscenter.
Foto: David Arnholm

Lolland

Fire speciallæger i nærklinikken

Regionens nærklinik, der åbner på mandag, får flere læger end tidligere meldt ud.
28. februar 2020 kl. 13:30 Af David Arnholm

Annonce
FAKTA
Nærklinikkens åbningstider bliver 8-16 på hverdage, dog til klokken 18 mandag og torsdag.
Økonomien i nærklinikken er skruet sammen på den måde, at den enhed i regionen, der hedder Det Nære Sundhedsvæsen, afholder udgifterne til etableringen, det vil eksempelvis sige inventaret og huslejen.
Lægerne lønnes efter de takster, som praktiserende læger får for at have konsultationer med patienterne. Og i regionens budget er der så sat penge af til at udvikle nye tiltag og samarbejdsformer.

NAKSKOV Der bliver ikke blot - som tidligere meldt ud - to læger i Region Sjællands nærklink, som åbner i Nakskov på mandag, men hele fire.

- Vi har lavet aftaler med fire erfarne almene medicinere, som hver især vil komme mellem to og fire dage om ugen på faste ugedage, så du har mulighed for langt hen ad vejen at vide, du kan se den samme læge, siger funktionschef Hanne Schjøning Nielsen.

Hun fortæller, at en af lægerne kommer fra Nordsjælland, to fra København og den sidste fra Region Sjælland.

- Lægerne har alle sammen afviklet deres egen praksis, fordi det var voldsomt at arbejde 60 timer om ugen, siger hun og fortsætter:

- Men de synes ikke, de er færdige med arbejdslivet, så nogle af dem har taget til Sverige for at arbejde. Men de synes måske, der er mere perspektiv i at arbejde i deres eget land og at være med til at bygge en klinik op i et område, det er svært at skaffe læger til. Vi skal også afprøve virtuelle konsultationer, og det synes de faktisk er spændende.


Vil køre selv

Region Sjælland havde tilbudt lægerne, at regionen kunne stille en bus til rådighed, så lægerne kunne bruge rejsetiden på arbejde, men de fire læger har alle valgt, at de selv vil stå for transporten.

De fire læger er alle ansat i et rekrutteringsbureau, som Region Sjælland har lavet en længere kontrakt med. Lægerne er altså ikke direkte ansat af regionen.

- Det ville vi allerhelst, at de var. Men lige nu havde vi brug for at få nogle tilknyttet, forklarer Hanne Schjøning Nielsen.

Ud over de fire læger er der ansat en erfaren sygeplejerske som daglig leder eller "praksis manager".

- Vi regner med, at der skal ansættes lidt mere personale, men det er noget, praksis manageren må kigge på, alt efter hvor mange patienter, der bliver tilknyttet, forklarer hun.

I udgangspunktet overtager nærklinikken læge Kim Brogaards patienter, nu hvor han er gået på pension i fredags.

- Men det kan være, der kommer flere til, bemærker hun.


Skaber frit valg

Med åbningen af nærklinikken får borgerne i Nakskov nemlig bedre mulighed for at skifte læge, hvis de ønsker det, påpeger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

- Det er en måde at sikre, alle har adgang til en praktiserende læge og at udvide det her tilbud. Det er en måde at skabe frit valg på, for nu får borgerne i Nakskov flere at vælge imellem, siger han.

Heino Knudsen lægger også vægt på, at nærklinikkens patienter ikke skal møde en masse forskellige læger.

- Det er vigtigt for os at få skabt så meget kontinuitet som muligt. Vi har en aftale med fire faste, deltidsansatte speciallæger, man så vidt muligt vil se. Det giver en mulighed for, at vi kan planlægge, at borgerne får så fast en læge som muligt, med mindre det er noget akut. Og der er en sygeplejerske, som vil være kontaktperson. Så vi forsøger at imødegå den der kontinuitet, bemærker Heino Knudsen.


Har arbejdet hurtigt

Han roser i øvrigt administrationens arbejde med at forberede åbningen af klinikken.

- Der er lavet et godt arbejde hos administrationen, som har handlet hurtigt på det. Vi er klar, og vi glæder os meget til at komme i gang, fastslår han.

Læs også artiklen "Nærklinik skal bane vejen for regulær lægepraksis" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce