cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Per Houby

Lolland

Flaskehalse på anlægsprojekter

Kommune stresser over tidsfrist fra staten.
26. maj 2020 kl. 14:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND I den økonomisk trængte Lolland Kommune er der jubel over de billige lån, der nu kan fremrykke anlægsprojekter, der tidligere er skudt til hjørne.

Men der er masser af malurt i bægeret. Regeringen har lagt den betingelse for lånene, at projekterne skal igangsættes i år og helst færdiggøres inden udløbet af 2021.

- Det presser os og giver flaskehalse på flere fronter, siger chef for Service og Bygninger i Lolland Kommune, Lars Gram.

Han beskriver problemer med personalemangel, da alle anlægsprojekterne, politikerne godkender, skal projekteres og sættes i gang nu. Desuden kan det vise sig svært at skaffe rådgivende ingeniører, arkitekter og entreprenører til at udføre opgaverne.

- Vi har mangel på håndværkere her på Lolland. Mange håndværkere hernede tager stadig til København og arbejder, siger Gram, der frygter dyrere licitationsresultater.

Også chefen for Park og Vej, Kjeld Jensen, har oplevet problemer med at skaffe entreprenører, der kan finde plads i kalenderen.

Dansk Byggeri foreslår, at projektstartperioden forlænges til næste år, så man også hjælper virksomhederne, når krisen rammer for alvor.

Læs mere i artiklen "Kommunen udfordret på at få projekter udført" i tirsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce