cookie-og-privatlivspolitik

Foto: David Arnholm, arkivfoto

Lolland

Flere covid-19-smittede på skoler

OPDATERET 13.50: To skoler i Lolland Kommune er ramt af covid-19. Flere klasser er sendt hjem.
25. november 2020 kl. 13:40 Af Andreas Johansen og Jakob Poulsen

Annonce

NAKSKOV Tre personer, der har deres vante gang på VUC i Nakskov, blev i slutningen af sidste uge konstateret smittede med covid-19. Det igangsatte den helt store omrokering for uddannelsesinstitutionen, der heldigvis hurtigt kunne sadle om.

- Allerde i foråret havde vi lange perioder med fjernundervisning, og da vi jo godt vidste, der var en mulighed for, at vi igen på et senere tidspunkt kunne stå i en situation, hvor vi fik brug for at kunne undervise de studerende hjemmefra, var vi hurtige til at gøre det igen nu, hvor det giver mening, fortæller uddannelsesleder Carsten Sørensen.

Med de tre smittede begyndte det store sundhedsapparat ellers. Mange på skolen er blevet testet for den frygtede virus, flere mere end en gang, men der er i skrivende stund onsdag eftermiddag ikke konstateret flere smittede.

- 7-9-13 er der ikke kommet flere med positivt testsvar. Vi har testet og testet, mange er blevet testet to gange. Vi har haft besøg af sundhedsmyndighederne, og vi gør tingene efter forskrifterne, og det har vi fået stor ros for, så jeg håber virkelig ikke, der er flere, der er blevet smittet, siger uddannelsesleder Carsten Sørensen.

Uddannelseslederen har ikke mulighed for at svare på, om de tre smittede har smittet hinanden, men han medgiver, at det er muligt. Indtil videre modtager eleverne på VUC i Nakskov stadig fjernundervisning lidt endnu.

Carsten Sørensen vil torsdag morgen holde et virtuelt møde med underviserne om, hvorvidt det fysiske fremmøde skal genoptages fredag eller mandag i næste uge.

OPDATERET 13.50:
Også Maribo Skoles afdeling Borgerskolen er ramt af covid-19. Lolland Kommune oplyser onsdag på sin hjemmeside, at en elev i 7.C og en elev i 9.B begge er testet positive, og de to klasser er derfor blevet sendt hjem.

Skolen blev orienteret onsdag morgen og har efter aftale med sundhedsmyndighederne smitteopsporet tilbage til fredag 20. november, hvor eleverne sidst var på skolen.

Men eleverne i de to klasser er ikke de eneste, der er blevet sendt hjem.
- Skolen har talt med de øvrige klasser på de to årgange, og der har de smitteopsporet flere elever, der betragtes som nære kontakter. De er ligeledes hjemsendt. Der er sendt information direkte ud til alle berørte, skriver Lolland Kommune og tilføjer:

- Alle hjemsendte elever og medarbejdere skal have foretaget en screeningstest – svarende til 6. dagen for mulig smitte. Det betyder, at der skal testes torsdag den 26. november. Når der foreligger et negativt testsvar – og man er symptomfri – kan man vende tilbage til skolen. Det forventes at være mandag den 30. november.

I mellemtiden vil der blive fjernundervist, og eleverne skal holde sig orienteret og være på teams, så de kan følge undervisningen, oplyser kommunen.

De øvrige elever er ikke hjemsendt, men det anbefales, at man lader sig teste og er opmærksom på eventuelle symptomer.

Skolen vil informere yderligere via Aula.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce