cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lolland

Flere forældre hjemmeunderviser

Stigning i antallet af forældre, der hjemmeunderviser deres børn, får kommune til at justere antal af tilsyn
23. november 2021 kl. 08:38 Af Rikke Folm Berg

LOLLAND Antallet af børn, der hjemmeundervises, er siden tiden før corona steget kraftigt. Det er en generel, landsdækkende tendens, og i Lolland Kommune er antallet steget fra to til fire børn i tiden før corona til aktuelt 13 børn. Det fremgår af en sagsfremstilling til børne- og skoleudvalgets seneste møde.

Når forældre oplyser, at de ønsker at hjemmeundervise deres børn, interesserer skolerne og kommunens tilsynsførende sig for, hvorfor de træffer det valg. Hvis forældrenes ønske om hjemmeundervisning baserer sig på dårlige oplevelser med barnets skole, drøftes disse med henblik på, at barnet kan starte i skole igen. Det er imidlertid helt op til forældrene at afgøre, om de ønsker at hjemmeundervise deres børn.

Ifølge sagsfremstillingen vurderes stigningen dog både landsdækkende og lokalt at skyldes de erfaringer, som forældre gjorde sig med at hjemmeskole deres børn, mens undervisningen blev gennemført online under nedlukningerne.


Justering af tilsyn

I Lolland Kommune er der siden 2008 blevet ført tilsyn minimum hver tredje måned, når forældre hjemmeunderviser. Disse tilsyn har vist, at hjemmeundervisningen i Lolland Kommune helt overvejende foregår med god kvalitet. Det har derfor været skole- og dagtilbudssektorens vurdering, at tilsynsfrekvensen bør justeres. Både for at afspejle det konkrete behov, men også for at udnytte ressourcerne bedst muligt, nu hvor antallet af hjemmeunderviste børn stiger.

Det vandt gehør hos børne- og skoleudvalget, som på indstilling fra sektoren har godkendt, at:

Annonce

o Tilsynsfrekvensen ved etableringen af hjemmeundervisningen fastsættes med et udgangspunkt i to årlige tilsyn.

o Tilsynsfrekvensen justeres løbende, hvis behovet ændrer sig. Har hjemmeundervisningen været gennemført tilfredsstillende gennem et år, fastsættes tilsynsfrekvensen til et årligt tilsyn.

o Hvis der konstateres behov for tættere tilsyn - varigt eller for en periode - kan tilsynsfrekvensen fastsættes til fire årlige tilsyn eller flere.

o Den tilsynsførende kan få afholdt prøver i dansk, regning/matematik, engelsk, historie/samfundsfag og naturvidenskabelige fag i henhold til lovgivningen, hvis der er tvivl om, hvorvidt undervisningen står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen.

Det betyder, at i de tilfælde, hvor der er behov for det, opretholdes altså tilsyn hver tredje måned, men ellers ikke. Vurderingen fortages af sektorchefen for Skole og Dagtilbud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE