cookie-og-privatlivspolitik
Allerede i efteråret begyndte de flere pædagogstillinger at vise sig i Lolland Kommune. Her fra børnehaven Myretuen, der også forberedte sig på Æblets Dag.
Allerede i efteråret begyndte de flere pædagogstillinger at vise sig i Lolland Kommune. Her fra børnehaven Myretuen, der også forberedte sig på Æblets Dag.
Foto: Anders Knudsen-arkiv.

Lolland

Flere hænder til børnene i Lollands daginstitutioner

Millioner fra Socialstyrelsen og en strukturændring i ledelseslaget har givet flere pædagoger, og det mærkes nu.
14. marts 2019 kl. 17:00 Af Inger Baumann Møller

Annonce

LOLLAND Der er kommet flere pædagoger ud i daginstitutionerne i Lolland Kommune. Godt en snes flere pædagoger er kommet ud i institutionerne og ned på gulvet til børnene.

Det er dels sket gennem penge fra Socialministeriet. Dels gennem en strukturændring i ledelseslaget i daginstitutionerne.

Socialstyrelsen tildelte sidste efterår Lolland Kommune små 17 millioner kroner til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner.

Det drejede sig om Trekløveren i Nakskov, Møllebakken i Nørreballe, Skovtrolden i Maribo, Myretuen i Holeby samt Vandloppen i Rødby.

- Desuden har vi vedtaget at flytte seks årsværk ressourcepædagoger tilbage til børnene, siger Kasper Roug (S), formand for børne- og skoleudvalget, og uddyber:

- Ressourcepædagogerne har nogle gode kompetencer omkring det at håndtere sårbare børn, men det hjælper jo ikke, at de kan pege på et problem, hvis de forlader stedet, og der ikke er nogen til at løse det, siger Kasper Roug og konkluderer:

- Så vi beholder kompetencerne i institutionerne, så vi får flere hænder til børnene. Ved at vi laver en strukturændring, kommer Lolland Kommune ud over det problem, at der tidligere var ansat en del halvtidsledere, der brugte deres tid på at lede - ikke på børnene.

Samlet kommer der 10 pædagogstillinger fra pengene fra Socialstyrelsen - seks deltidspædagoger, fordi ressourcepædagogerne flyttes tilbage til børnene og ned på gulvet samt to et halvt årsværk grundet struktur-ændringerne i kommunen.

- Det bliver heldigvis noget, der kan mærkes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce