cookie-og-privatlivspolitik
En domsanbragt beboer fra Kofoedsminde var på flugt i mere end syv timer, inden han selv vendte tilbage.
En domsanbragt beboer fra Kofoedsminde var på flugt i mere end syv timer, inden han selv vendte tilbage.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Flygtet Kofoedsminde-indsat tog til Tyskland

Den springtur, som en indsat fra Kofoedsminde tog på tirsdag aften, var mere omfattende end som så.
11. juni 2021 kl. 14:50 Af David Arnholm

RØDBYHAVN Torsdag fortalte Folketidende om en indsat fra Kofoedsminde, der var hoppet over et hegn og var væk i nogle timer i artiklen "Springtur fra Kofoedsmide", inden han selv kom tilbage. Men flugten var mere omfattende end som så.

Den indsatte har således selv fortalt en ansat på Kofoedsminde, at han stak af kort efter klokken 20. Det gjorde han ved først at kravle over en dør i en sluse for dernæst at hoppe op på taget af en bygning og derfra hoppe over hegnet.

Herfra ville han tage med en bus, men da han ikke havde nogen billet, blev han smidt af. I stedet gik han ifølge sin egen beretning til tankstationen ved Rema 1000, hvor han mødte en kvinde, som han bad om et lift. Hun kørte ham til Rødby, hvor han mødte nogle drenge, der kørte scooter. Dem var han sammen med et stykke tid, og han røg hash med dem, og da de skulle hjem, spurgte han, om han måtte komme med. Det måtte han ikke, og det udviklede sig til, at de næsten kom op at slås - en af drengene hev fat i hans krave, men han blev ikke slået og slog ikke selv, siger han.

Dernæst kom han i kontakt med en tysk lastbilchauffør, som spurgte om vej til færgen. Sammen kørte de til Rødbyhavn, og han kom med om bord på færgen til Tyskland. Om bord fik han en flaske vodka, ligesom chaufføren købte cigaretter til ham. Da færgen ankom til Tyskland, ville han dog tilbage til Danmark, og chaufføren købte en billet til ham.

I den forbindelse talte beboeren med personale på færgen og fortalte, at han gerne ville tilbage til Danmark, men ikke havde noget pas. Det lykkedes ham at komme retur, og efter ankomsten gik han tilbage til Kofoedsminde, hvor han var ved 3.30-tiden - altså omkring syv og en halv time efter, at han stak af.

Annonce

Alt dette fremgår af en rapport, som en medarbejder på Kofoedsminde har skrevet efter at have talt med beboeren - som i øvrigt var i besiddelse af udenlandske cigaretter og en Scandlines-lighter.


Opdaget ved 23-tiden

Kofoedsmindes forstander, Kay Jokil, fortæller, at han ikke er bekendt med dette notat - eller detaljerne i beboerens fortælling.

- Der har været flere samtaler med den pågældende beboer efterfølgende, og efter hvad jeg har hørt, er der ikke noget af det, der er kommet frem. Af det, jeg har fået refereret, fremgår det ikke, at han har været i Tyskland eller hængt ud med unge på scootere og en lastbilchauffør, siger han og stiller spørgsmål ved notatets ægthed.

Kay Jokil fortæller, at man om aftenen ikke var klar over, at beboeren var hoppet over hegnet allerede ved 20-tiden.

- Det var vores opfattelse, at de første timer var han inde på området bag det ydre hegn. Vi har ikke registreret, at han var væk før ved 23-tiden, hvorefter vi satte en eftersøgning i gang. Først indenfor hegnet de første par timer, dernæst udenfor hegnet og med anmeldelse til politiet. Men hvad han har lavet og ikke har lavet, har jeg ikke hørt noget til, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE