cookie-og-privatlivspolitik
De moderne boliger på Ole Kirks Allé i Nakskov er et eksempel på populære ældreboliger.
De moderne boliger på Ole Kirks Allé i Nakskov er et eksempel på populære ældreboliger.
Foto: Arkiv

Lolland

For mange ældreboliger står ledige

Lolland Kommune forudser større behov for flere ældreboliger
i fremtiden, men lige nu er der for mange.
15. september 2020 kl. 17:20 Af Andreas Johansen

LOLLAND Der kommer til at mangle ældreboliger i fremtiden - lad os rive nogle ned. Det lyder bizart, men logikken er ikke til at tage fejl af. Alle fremskrivninger viser, at danskerne bliver ældre, og at befolkningen i Lolland Kommune følger samme tendens. Derfor bliver der i fremtiden brug for flere ældreboliger. Men sådan er det langt fra i dag. Der er nemlig mange, der står tomme i månedsvis, viser en optælling foretaget i Lolland Kommune.

Især udenfor de større byer er der en overkapacitet af ældreboliger. Områder som Sandby og Fejø har ikke samme søgning, som da boligerne blev bygget. For at kunne kaldes tidssvarende skal en ældrebolig for eksempel rumme plads nok til, at en beboer med hjælpere kan bruge det. Det gør mange af de boliger, der er opført for flere årtier siden, ikke.

Placeringen er også vigtig for, at man kan få ældreboligen afsat indenfor et kort tidsinterval. Noget, der er svært i Lolland Kommune på nuværende tidspunkt.

"Helt overordnet betragtet, er antallet af liggedage på ældreog plejeboliger i kommunen meget højt, hvilket vidner om overskudskapaciteten i sektoren," står der i Lolland Kommunes masterplan for plejeboliger 2020.

Derfor er man nu gået i gang med at overveje, hvilke boliger der i et fremtidigt marked ikke længere opfylder de behov, ældre borgere stiller til deres boliger, så Lolland Kommune bedre kan opfylde deres behov.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE