cookie-og-privatlivspolitik
I det årlige tilsyn af kvaliteten lander dagtilbuddene i 2020 på en gennemsnitlig KIDS-score på 62,2 procent. Skalaen for KIDS score er:
90-100: Fremragende kvalitet 
70-90: God kvalitet 
50-70: Tilstrækkelig kvalitet 
30-50: Utilstrækkelig kvalitet 
0-30: Ringe kvalitet

2

Billeder

I det årlige tilsyn af kvaliteten lander dagtilbuddene i 2020 på en gennemsnitlig KIDS-score på 62,2 procent. Skalaen for KIDS score er: 90-100: Fremragende kvalitet 70-90: God kvalitet 50-70: Tilstrækkelig kvalitet 30-50: Utilstrækkelig kvalitet 0-30: Ringe kvalitet

Lolland

Forældre tilfredse med dagtilbud

Andelen af forældre, der er tilfredse med deres barns pasning, ligger på 91 procent.
16. juni 2021 kl. 09:45 Af Rikke Folm Berg

LOLLAND Der er absolut mest godt at sige om dagplejerne, vuggestuerne og børnehaverne i Lolland Kommune. Det gælder både, hvis man spørger forældrene, som hvert andet år bliver bedt om at deltage i en brugertilfredshedsundersøgelse, og hvis man kigger på konklusionerne i de årlige tilsyn. Det fremgår af den årlige "Kvalitetsrapport for skoler og dagtilbud 2019-2020".

I 2018 svarede 89 procent af de deltagende forældre til børn i dagtilbud, at de var tilfredse. I 2020 var tallet steget til 91 procent.


Indbyrdes forskelle

Der er dog indbyrdes forskelle på tilfredsheden, og hvor den nogle steder er steget, er den andre steder faldet. I Børnehaven Riddersborg er andelen af tilfredse forældre således øget betragteligt fra 64 procent i 2018 til 88 procent i 2020. Mens den på Østofte Landsbyordning er faldet fra 77 procent i 2018 til 63 procent i 2020.

Der er ikke målt særskilt på dagplejerne, der indgår under de børnehaver, hvortil de er tilknyttet. Men det overvejes der fremadrettet at gøre, fremgår det af kvalitetsrapporten.

Bestyrelsen for Dagtilbud Område Nakskov bemærker dog til kvalitetsrapportens brugertilfredshedsundersøgelse, at der mangler en opgørelse over antal besvarelser og af procentdel manglende besvarelser, hvilket betyder, at et meget lavt deltagerantal reelt kan repræsentere en stor forældregruppe.

Annonce

Generelt gode tilbud

Tilsynene af dagtilbuddene i 2020 viser ligeledes, at der generelt er en god kvalitet i kommunens dagtilbud. Disse blev udført af en ekstern tilsynsførende i vuggestuer og børnehaver og af tilsynspædagoger i dagplejen, som lavede såkaldte KIDS-målinger af kvaliteten, hvor der fokuseres på henholdsvis relationer, leg og aktivitet og fysiske omgivelser. I gennemsnit lander dagtilbuddene på en KIDS-score på 62,2 procent, hvilket betegnes som tilfredsstillende i rapporten.

- Vi har generelt nogle gode dagtilbud i Lolland Kommune, påpeger sektorchef for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune, Espen Fossar Andersen.

Igen dog med indbyrdes forskelle, idet tallene svinger fra 44,8 procent i Solstrålen/Vandloppen i Rødby/Rødbyhavn til 74,4 i Mælkebøtten i Nakskov.

Men fælles er, at der skal ske udvikling i dagtilbuddene, når det gælder leg og aktivitet. Her skal balancen mellem børne- og vokseninitierede aktiviteter blive bedre. Fælles er også, at relationsarbejdet er godt.

I de institutioner, der ligger med en KIDS-score under 50 procent, ønsker bestyrelserne at analysere på årsager og sætte aktivt ind fremadrettet, fremgår det desuden.

Annonce

Under tilsynene er der ikke fundet anledning til at komme med påbud. Men to institutioner, Gaia og Riddersborg i Nakskov, har fået i alt fire indskærpelser, hvilket betyder, at forvaltningen har bedt institutionerne om at udarbejde handleplaner. Den ene indskærpelse drejer sig om en ansat i Gaia, som har irettesat et barn hårdt ved at tage fat i barnets arm.

For så vidt de sprogvurderinger af talesprog og før-skriftlige færdigheder, som også bliver lavet årligt, fremgår det, at der ingen ændring er i antallet af børn med behov for enten generelle, fokuserede eller særlige indsatser. Til gengæld er der en stigning i antallet af børn med behov for en fokuseret indsats i forhold til de før-skriftlige færdigheder.

Trods corona-nedlukningen i foråret 2020, som gav en turbulent periode for både forældre og personale grundet skiftende retningslinjer, ses ingen større udsving i kvalitetsrapportens resultater, lyder det sammenfattende i rapporten. Måske fordi nedlukningen også gav mulighed for at arbejde med børnene i mindre grupper, lyder forklaringen.

Læs også artiklen: "Større andel uddannede" fra tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE