cookie-og-privatlivspolitik
I det fredede område Skarholm ligger idylliske søer med fredede fuglearter og padder. Det er det miljø, Anders Henriksen vil bygge resortet op omkring.

18

Billeder

I det fredede område Skarholm ligger idylliske søer med fredede fuglearter og padder. Det er det miljø, Anders Henriksen vil bygge resortet op omkring.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Forstår ikke naboerne kritik

Manden bag Lidsø kyst- og naturresort forstår ikke kritikken af projektet.
05. juni 2021 kl. 07:30 Af Birgitta Andersen

KRAMNITZE Siden ideoplægget til Lidsø kyst- og naturresort kom i høring, har flere naboer i nærliggende sommerhuse udstukket en sønderlemmende kritik af projektet.

Naboerne er bekymrede for tårnhøje, larmende supersommerhuse, der skæmmer udsigten. Men den frygt er ubegrundet, fortæller projektets bagmand, Anders Henriksen, der er investoren bag - og ejeren af jorden, hvor resortet skal bygges.

- Jeg kan ikke forstå deres modstand. Det må da også være i deres interesse, at der kommer noget, der gør området endnu mere lækkert, siger Anders Henriksen, der pointerer, at kritikken kommer fra få sommerhusejere - og ikke grundejerforeningen.

Der er blevet givet tilladelse til, at området bliver udstykket i 42 grunde, som derfor bliver meget store. Kravet er også, at de skal være naturgrunde og passes ind i den omkringliggende natur.

- Det er det, vi har gjort, og derfor projektets oplæg er, som det er, forklarer Anders Henriksen.

Annonce

Han fortæller, at grundene kommer til at ligge rundt om et stort søsystem, der kommer til at sno og bugte sig gennem området. På den måde vil de nye sommerhusejere få udsigt over en stor sø med fugleliv og padder. Der er altså ikke lagt op til put'n take sø, poolsommerhuse og høj musik hele døgnet.

- Der bliver ikke tale om festsommerhuse. Hvis det var det, var det da mig, der fik det meste af larmen, for vinden er som regel i vest, og det vil jeg da heller ikke have, griner Anders Henriksen, der er nabo mod øst.

- Det er 100% ikke et udlejningskoncept. Det kan jeg allerede nu sige. Og vi kan jo ikke sælge poolsommerhuse, hvis vi målretter til et modent publikum, der vil have fred, ro og natur. Det er selvmodsigende, pointerer Anders Henriksen, der forestiller sig en målgruppe i den modne ende af aldersskalaen.

- Jeg håber, at køberne er folk, hvor børnene er flyttet hjemmefra - som sidder på en stor friværdi og har brug for at købe sig et sted, hvor de kan få et pusterum.


Mange misforståelser

Anders Henriksen pointerer, at størrelsen på husene ikke bliver de maksimale 15 procent af grundens størrelse.

Annonce

- Vi har også her lavet et stort forarbejde, og vi kan høre på ejendomsmæglerne, at det, der efterspørges, er mellem 100 og 160 kvadratmeter. Men vi vil ikke afvise, at vi kan gå med på den nye trend med familieklynger med bedsteforældre i en afdeling og børnene i en anden og så fællesaktivteter i midten. Der vil der blive behov for en større grund, siger han.

Ifølge Anders Henriksen er det endnu en misforståelse, at der skal bygges huse på 11 meter i højden:

- Det højeste punkt er nu halvanden meter over havoverfladen. Du må godt fylde jord på de lavere liggende dele af marken, så det også bliver halvanden meter over. Hvis man så får lov at bygge en otte en halv meter, så er det ti meter. Og det er til tagryg. Det er jo ikke tagterrasser, vi taler om. Der er da ikke nogen, der vil lave en terrasse med kig lige ned i naboudstykningens haver. Alle husene vil vende ud mod søen. Det er jo der, udsigten er!

Den udsigt, til den bugtende sø, det foranliggende fredede naturområde og det vilde dyreliv, skal sælge grundene.

- Du vil få noget at se på noget hele året. Og det rige dyreliv vil jo også brede sig ind til naboernes grunde. Det her vil skabe mere natur, ikke mindre, siger han.

Annonce

Når projektet hedder "resort", er det fordi, der vil være særlige tilbud til sommerhusejerne gennem resortets grundejerforening.

- Vi vil gøre det unikt og lækkert. Der bliver mulighed for eksklusivt havfiskeri. Vi har tre punkter, der går ud fra stranden lige herude, som vi kalder "de tre jomfruer". Der kan man stå i waders og fiske havørred og hornfisk, fortæller Anders Henriksen, der også vil tilbyde jagt, mountainbiking, vandreture og havkajak langs kysten.

Naboerne er heller ikke begejstrede for en tilkørselsvej, og de er bange for at få toetagers huse lige lukt op ad deres haver.

- Der skal være et bredt plantebælte ind mod naboudstykningen. Bredere end det, der er i dag. Det vil jeg også gerne have. Og vi kan også forhandle om at rykke vejen lidt ind. Så bliver de grunde, der ligger i den side, en anelse mindre. Men det lever vi nok fint med, siger Anders Henriksen, der altså gerne vil dialogen med naboerne.

- Det her handler måske mest om manglende information. Og så kan jeg godt forstå, at folk bliver usikre. Men det her er en idefase. Meget lidt er sikkert. Vi har oprettet en hjemmeside www.lidsoeresort.dk. Her kan man gå ind og kigge. Der ligger arkitektfirmaets rapport på 43 sider, siger Anders Henriksen, der også vil invitere til stormøde i august om projektet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE