cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke nok, at børnene tager vel imod anti-mobbematerialet "Fri for mobberi" og tanken om, at vi skal være gode ved hinanden. De voksne skal også tage hånd om alvoren, når det alligevel ikke lykkes.
Det er ikke nok, at børnene tager vel imod anti-mobbematerialet "Fri for mobberi" og tanken om, at vi skal være gode ved hinanden. De voksne skal også tage hånd om alvoren, når det alligevel ikke lykkes.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Lolland

Forsvundne mobbesager udløser voldsom kritik

Børne- og skoleudvalgets formand finder det utilfredsstillende. Skolebestyrelsesformanden i Distrikt Vest kalder det for en katastrofe. Folketidende hører gerne fra forældre.
11. november 2019 kl. 20:07 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Ingen skriftlig dokumentation for 31 af 32 mobbesager i Lolland Kommune fra skoleåret 2018/19.

Det svarer stort set til et års hukommelsestab for så vidt mobning på folkeskoler i kommunen - på grund af brud på notatpligten ved mundtlige henvendelser og mangel på systematik i opbevaringen af mobbesager.

- Det er jeg utilfreds med, siger formanden for kommunens børne- og skoleudvalg, Signe Lund (S).

Men hun er glad for, at Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune i hendes optik tager det alvorligt og nu sætter ind overfor det, påpeger hun.

Signe Lund håber, at den ny struktur med ledelse på hver enkelt skolematrikel fremadrettet vil betyde, at der bliver meget mere styr på tingene.

Men hvilke konsekvenser har sådan et tab af indsigt i et helt skoleårs mobbesager?

- Jeg håber bestemt, at hvor der har været de her sager, at man kan huske dem, så børn og forældre oplever, at de kan vende tilbage, hvis mobningen fortsætter, siger udvalgsformanden.

Med andre ord tillægger udvalgsformanden eventuelt forudgående forløb betydning. Men hun sætter samtidig sin lid til, at elever og forældre, ledere og lærere i Lolland Kommune har en god hukommelse. Hun lader det dog ikke blive ved det.

- Jeg vil gerne indskærpe, at der er notatpligt ved mundtlige henvendelser, siger Signe Lund.

Det burde være velkendt stof i skolevæsenet, men ikke desto mindre.


En katastrofe

Forældrerepræsentant Lasse Præstegaard, der er formand for Skolebestyrelsen i Distrikt Vest, siger om den ikke-eksisterende dokumentation af 31 mobbesager:

- Det er en katastrofe. Det er forfærdeligt og frygteligt, at så personlige ting drukner i nye strukturer, ledelsesskift, omrokeringer og besparelsesrunder.

- Alle børn og forældre i Lolland Kommune, der har prøvet at bede om hjælp, de ved, hvor tungt og hårdt det er, og så at skulle starte forfra ... det må kunne tage pusten fra enhver, siger skolebestyrelsesformanden.

- Det må være enormt frustrerende og deprimerende for de børn og forældre, det her kommer til at berøre. Vi risikerer, at de mister tilliden til systemet, siger han.

Lasse Præstegaard har selv været inde over en del sager som formand, påpeger han.

- Dem vil jeg følge op på, for der ligger ting, der ikke skal forsvinde, siger han.

- Jeg har skolebestyrelsen samlet tirsdag, og det her kommer på som et ekstraordinært punkt, siger Lasse Præstegaard.

- Vi skal have blikket rettet meget mere opmærksomt mod børnene fremfor mod de mange tiltag på politisk niveau, siger han.

- Vi har et ansvar at løfte.

Er du i blandt de forældre, hvis henvendelse til Lolland Kommune om mobning er gået tabt, så vil Folketidende gerne i kontakt med dig.
Journalist Rikke Folm Berg kan kontaktes på mail rfb@ftgruppen.dk eller mobil 2788 3475.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce