cookie-og-privatlivspolitik
Mange ønsker at komme gratis med ø-færgerne til Fejø, Femø og Askø. Muligheden er der også i august og september.
Mange ønsker at komme gratis med ø-færgerne til Fejø, Femø og Askø. Muligheden er der også i august og september.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Fra 16.003 til 36.941 passagerer til de tre øer

Kæmpe turistboom på de tre øer i Smålandsfarvandet i juli.
06. august 2020 kl. 14:28 Af Marianne Knudsen

Annonce

FEJØ/FEMØ/ASKØ At der har været tryk på ø-færgerne i juli, hvor turisterne er væltet til for at kunne besøge Fejø, Femø og Askø gratis, kan nu også aflæses sort på hvidt.

I juli 2019 blev der overført 16.003 passagerer til de tre øer. Her i juli 2020 er der overført 36.941 gående og cyklende gratister og betalende passagerer i bil, oplyser overfartsleder Max Møller Christensen.

I tallene indgår ø-boerne og børn under fire år ikke.

- Så vi har haft fyldte færger, og nogle dage har der været ventetid omkring middagstid for passagerer, der ville fra Kragenæs til Fejø, og nogle har også måttet vente på at komme retur, men allerede fra i mandags er passagertallet stilnet af til cirka 60 procent af, hvad det var i juli, skønner overfartslederen.

Også i august og september kan cyklister og gående komme gratis med de lokale ø-færger, og bilisterne skal betale mindre, mens handicappede med det blå handicapskilt kommer gratis med færgerne. Det gælder for bilen og den handicappede. Øvrige passagerer i bilen skal indløse billet.

De gående og cyklende skal på sædvanlig vis hente billet i billethuset i Kragenæs til Fejø og Femø eller om bord på færgerne udenfor billethusets åbningstid. Til Askø får man billetten om bord på færgen.

Der er plads til 98 passagerer på hver færge, og der kan ikke bestilles plads. Gratis- og rabattilbuddet er en del af regeringens initiativer for at understøtte danskernes muligheder for at holde sommerferie i Danmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce