cookie-og-privatlivspolitik
Skal Huset renoveres for 1,8 millioner kroner, eller skal man finde et andet sted i Nakskov til de aktiviteter, der foregår her? Endnu er svaret ikke givet, men bygningen trænger til istandsættelse.

2

Billeder

Skal Huset renoveres for 1,8 millioner kroner, eller skal man finde et andet sted i Nakskov til de aktiviteter, der foregår her? Endnu er svaret ikke givet, men bygningen trænger til istandsættelse.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Fremtiden er usikker for Huset på Blegen

Spillested med flot historie har behov for stor renovering.
28. juni 2020 kl. 13:33 Af Palle Nevad Frandsen, Birgitta Andersen

NAKSKOV Da koncertforeningen Løvehjerterne blev gendannet i 2005, var det med Huset på Blegen som primært spillested. Allan Dahl har her fået navne som Michael Falch, Carpark North og Magtens Korridorer til at fylde den lille scene, og pakket lokalet med publikummer. Men nu er fremtiden atter usikker for Huset, som den har været tidligere.

Tilskuddet til Huset er på den foreløbige liste over mulige steder at spare for fritids- og kulturudvalget i kommunen, men udvalgsformand Tine Vinther Clausen (V) ser gerne, at man fremfor at nedlægge stedet bruger det aktivt i forbindelse med den nye ungestrategi.

- Hvis vi begynder at snakke ungestrategi og vil noget i den retning, så synes udvalget, at det var lidt grotesk, hvis ikke vi så på muligheden for at renovere Huset, siger formanden, der sammen med udvalget fik sat Huset på listen over fremrykkede anlægsønsker.

Det vurderes, at bygningen skal sættes i stand for 1,8 millioner kroner. Blandt andet skal der skiftes tag, efterisoleres og skiftes vinduer.

I første omgang har økonomiudvalget forkastet forslaget om at sætte Huset i stand.

Annonce

- Vi er flere, der sidder i økonomiudvalget for anden periode, og i sidste periode var der rigtig mange diskussioner om Huset på Blegen. Det hang ikke sammen, det var ved at skille ad, der skulle bygges et helt nyt hus og så videre, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Det er selvfølgelig en prioritering, vores kolleger har gjort i Kultur og Fritid, men vi vil godt lige have kigget på det en gang til og have nogle argumenter for, at det nu også er det rigtige, at vi nu bruger 1,8 millioner kroner der og ikke eventuelt finder noget andet.

Huset på Blegen kan komme med på fase fire af anlægsønskerne, og borgmesteren slår fast, at vælger man ikke at renovere Huset på Blegen, vil man finde et andet i stedet for.

Læs også artiklen "Ungeråd har før styret Huset" i FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE