cookie-og-privatlivspolitik
- Det er spændende, hvad det ender med, lyder det sarkastisk fra formanden for Foreningen Peter Freuchen, Otto Paludan.

2

Billeder

- Det er spændende, hvad det ender med, lyder det sarkastisk fra formanden for Foreningen Peter Freuchen, Otto Paludan.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Freuchen-forening kan ikke dele lokaler

Der skal passes på værdifulde genstande.
07. maj 2021 kl. 20:00 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV I artiklen "Museum og Freuchen-forening sat på gaden " kunne man forleden læse at Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum og Foreningen Peter Freuchen er smidt ud af Havnebygningen. Det er ikke tilfældet. Begge foreninger er en del af Havnebygningen i dag, og det håber vi, at de to foreninger fortsat har lyst til at være i fremtiden."

Sådan skriver Nakskov 2030 på Facebook og fortsætter:

"Formålet med renoveringen af Havnebygningen er at lave et mødested for byens borgere med museum og udstillingsaktiviteter, cafe og møde- og aktivitetsområder. Det har vi drøftet med de to foreninger undervejs i processen, og det fortsætter vi med. Vi har haft møde med Foreningen Peter Freuchen i går (tirsdag) og har møde med Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum onsdag i næste uge om deres muligheder i den renoverede havnebygning."

- Det er ikke helt forkert det, Nakskov 2030 skriver, men det er heller ikke helt rigtigt, siger formanden for Foreningen Peter Freuchen, Otto Paludan.

- Vi føler ikke, at vi har været inddraget. Vi har ikke siddet med en ordentlig skitsetegning på bordet og drøftet, hvordan bygningen kunne nyindrettes.

Annonce

- I det vindende arkitektforslag står der intet om søfartsmuseet eller Freuchen-foreningen, og jeg blev så inviteret til et møde, hvor jeg repræsenterede marineforeningen, skibs- og søfartsmuseet, Freuchen-foreningen, skoleskibsforeningen og skibene "Johanne", "Nakskov Havn 1", "Lady Dora" og "Frem".

- I skitserne til den ombyggede havnebygning er der fem mødelokaler og seks kontorer, har jeg talt mig frem til, men Foreningen Peter Freuchen kan ikke have fælleslokaler, fordi vi har meget værdifulde ting, gør Otto Paludan opmærksom på.

- Hvis vi også skal have de lovede effekter fra Arktisk Forening med tilknytning til Peter Freuchen, skal vi have lås og alarm på vores lokaler, og vi kan ikke indgå i et lokalefællesskab.

- Men vi vil da ikke være afvisende overfor at få nye lokaler i Parkers, den hvide administrationsbygning ved havnen eller det gamle bibliotek i Klostergade, tilføjer Otto Paludan.

Nakskov Skibs- og Søfartsmuseums effekter vil heller ikke kunne stå fremme - og slet ikke kunne rummes i et øvrigt langt mindre - fælleslokale.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE