cookie-og-privatlivspolitik
Ejendommen Jernbanegade 3A-B, der har været ejet af "Fonden "Håndværkernes Fribolig" i Nakskov", er blevet købt af Ansar Hussain, som vil sætte den i stand.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Fribolig-køber: Jeg er typen, der tager chancer

Håber at tjene penge på at have købt boliger, men er klar over, at der venter en større renoveringsopgave.
12. januar 2022 kl. 05:59 Af David Arnholm

NAKSKOV Jernbanegade 3A og 3B, også kendt som Håndværkernes Fribolig, skal sættes i stand, og så skal lejlighederne lejes ud. Det fortæller Ansar Hussain, der med et bud på 1.650.000 kroner endte som vinder af tvangsauktionen i onsdags.

Han afviser dermed enhver snak om, at ejendommen skal rives ned.

- Nej, nej, nej! Det skal man ikke. Det er en historisk bygning, der skal bevares, siger han og medgiver, at det bliver en stor opgave.

- Ja, det er det, og nu skal jeg først have det på plads. Jeg har ikke hørt fra advokaten, der har sagen, og når jeg har fået papirerne og fået overdraget ejendommen, skal jeg have fat i kommunen og høre, hvad den stiller af krav. Der har jo været nogen at besigtige den, og en enkelt lejlighed er kondemneret på grund af for lav vedligeholdelsesstand. Så jeg skal lige i dialog med dem og høre, hvad de påtænker, så vi kan blive enige om, at jeg kan gøre det, uden at de kommer bagefter og siger: "Det var ikke lige det, vi havde tænkt", fortæller han.

Ansar Hussain tilføjer, at han håber, kommunen vil være samarbejdsvillig.

Annonce

- Det er vel også i deres interesse at bevare ejendomme, som er historiske, bemærker han.


Farlige elinstallationer

Hvordan tidsplanen ser ud, er det for tidligt at sige noget om, også fordi han endnu ikke har overblik over alt, hvad der skal gøres. Derfor ved han heller ikke endnu, hvordan det skal gribes an.

- Det kommer an på, hvor stort projektet er, om det bedre kan betale sig at ansætte nogle, eller om man skal have nogle samarbejdspartnere til at lave det. Jeg har nogle entreprenører, jeg trækker på som samarbejdspartnere, siger han og fortæller, at han dog godt er klar over nogle af de store opgaver, der venter.

- Det, jeg har fået at vide, er, at elinstallationerne er ret brandfarlige. Det andet er kloak- og vvs-delen, hvor der sikkert er gennemrådne rør, beretter han.

Spørgsmålet er også, hvad overtagelsen kommer til at betyde for de nuværende lejere. Hvis renoveringen bliver omfattende, kan det dog være en fordel, hvis de er villige til at fraflytte.

Annonce

- Det gør det lettere at gå til, men det er først, når jeg har haft dialog med kommunen, og når jeg har overtaget det, at jeg finder ud af, om lejerne er interesserede i at fraflytte. Men el og vvs er de ting, jeg først skal have fat i, og det er nemmere, hvis jeg har hele ejendommen, fremfor hvis det bliver et lappearbejde. Jeg er ikke interesseret i lappearbejde! Når jeg tager fat, vil jeg gerne have, at det er gennemrenoveret, siger han og spår, at der også venter en opgave med at isolere facaden og murene.


Rundt om i landet

Trods de store opgaver, der næppe bliver helt billige, tror han, at købet kan ende med at blive rentabelt. Også selvom lejlighederne kommer til at ligge i den billige ende.

- Jeg har ikke så meget viden om Nakskov, og hvad det er for nogle folk, der bor der. Men ejendommen ligger centralt, så jeg håber, det giver et afkast! Og jeg er typen, der tager chancer nogle gange, og indtil videre har de været vellykkede, de projekter, jeg har haft, røber han.

Ansar Hussain tilføjer, at han har investeret i ejendomme bredt over hele Danmark. Han ejer således ejendomme i Hedehusene, Stenlille, Odense og København. Jernbanegade 3A og 3B er hans første ejendom på Lolland-Falster - og i øvrigt også den første historiske ejendom - men ikke nødvendigvis den sidste.

- Det kommer an på, hvor vellykket det her projekt bliver, bemærker han.

Annonce

- Og jeg glæder mig til at komme i gang med det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE