cookie-og-privatlivspolitik
Ejendommen Jernbanegade 3A-B, der var ejet af "Fonden "Håndværkernes Fribolig" i Nakskov", er blevet solgt på tvangsauktion.
Ejendommen Jernbanegade 3A-B, der var ejet af "Fonden "Håndværkernes Fribolig" i Nakskov", er blevet solgt på tvangsauktion.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Fribolig solgt for overraskende høj pris

Fonden Håndværkernes Fribolig i Nakskov får udbetalt et pænt beløb efter tvangsauktion.
10. januar 2022 kl. 06:00 Af David Arnholm

NAKSKOV Da ejendommen Jernbanegade 3A og 3B 1. december var på tvangsauktion, lød højeste bud på 390.000 kroner. Men da der var gæld i ejendommen for omkring en million kroner, begærede Realkredit Danmarks advokat, Kenneth Berg, en anden tvangsauktion.

Den blev holdt onsdag, og her endte højeste bud med at blive på 1.650.000 kroner. Det betyder, at kreditorerne, der også omfatter Lollands Bank og kommunen, får alle deres penge, og at der bliver et overskud til fonden på cirka 635.000 kroner.

Den melding overrasker revisor Jørn Christensen fra AC Revision, som har administreret fonden.

- Det kan da ikke være rigtigt?! udbryder han, da Folketidende overbringer ham nyheden.

- Det glæder mig rigtig meget, at der er nogen, der vil købe det for den sum, for så er det også nogen, der kan bringe det i stand, tilføjer han og bemærker, at ejendommen har en god beliggenhed, og at området vil blive renoveret som en del af Nakskov 2030-planen.

Annonce

- Nogen tænker måske på at rive den ned og opføre luksusboliger, siger han og fortæller, at han forud for tvangsauktionen talte med flere, der viste interesse for at købe ejendommen, der har seks små lejligheder og mulighed for at få en fin, lukket gårdhave.

Hvad der skal ske med de over 600.000 kroner, ved Jørn Christensen ikke på stående fod.

- De vil skulle gå til et eller andet velgørende, og det må stå i vedtægterne, hvad man skal gøre, når fonden bliver opløst. Men det må være Civilstyrelsen, der skal tage stilling til det, for fonden er død, siger han og forklarer, at der ikke længere er nogen bestyrelse i fonden, som er konkurs og ved at blive nedlagt.

- Den sidste bestyrelse gjorde et fornuftigt forsøg, men det var en dødsspiral, den var kommet ind i, for der var ikke indtægter til at bære det. Hver gang, man skulle lave noget, skulle man have håndværkere til timeløn, og det kunne ejendommen ikke bære. Men det glæder mig, hvis der kommer nogen, der kan løfte opgaven, forklarer han.

Lukningen af fonden er sket i dialog med Civilstyrelsen, som har konkluderet, at fonden ikke måtte drives længere, da udlejningen af de seks lejligheder ikke længere skete i overensstemmelse med vedtægterne. De fastslog, at lejlighederne helt eller delvist kunne bortgives til gamle håndværkere og deres enker, men de senere år har lejlighederne været udlejet på markedsvilkår.

Annonce

Skifteretten oplyser, at det var Ansar Hussain fra Albertslund, der bød højest, men det er ikke lykkedes at få en kommentar fra ham.

I Lolland Kommune oplyser teamleder Rie Christiansen fra afdelingen for byggeri og ejendomme, at kommunen vil inspicere ejendommen 3. februar med henblik på at vurdere, om der er flere af lejlighederne, der skal kondemneres.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE