cookie-og-privatlivspolitik
En elev på Bindernæs Efterskole gik sidste år til politiet med anmeldelsen om, at hun var blevet voldtaget et sted i nærheden af skolen tilbage i 2012.
En elev på Bindernæs Efterskole gik sidste år til politiet med anmeldelsen om, at hun var blevet voldtaget et sted i nærheden af skolen tilbage i 2012.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Frikendt for voldtægt af efterskoleelev

Sagen måtte alene afgøres på baggrund af en vurdering af forklaringerne fra de implicerede og vidnerne
11. oktober 2019 kl. 06:31 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN En 40-årig lollandsk mand er onsdag af Østre Landsret frikendt i en voldtægtssag, hvor han af byretten i januar blev fundet skyldig og idømt halvandet års fængsel.

En tidligere elev på Bindernæs Efterskole gik sidste år til politiet med en anmeldelse om, at hun var blevet voldtaget af manden, da hun gik på skolen i 2012. Manden havde kørt hende og en veninde hjem fra Rødbyhavn og her haft hende med ude af bilen og forgrebet sig på hende under tvang, mens veninden blev tilbage i bilen. Efter udåden havde manden ifølge anmeldelsen og det senere anklageskrift truet den dengang 14-årige pige til at tie stille med voldtægten.

I byretten fandt domsmandsrettens to lægdommere pigens forklaring så troværdig, og fandt den så godt underbygget af især venindens forklaring, at de erklærede manden skyldig. De to domsmænd mente også, at det måtte have været klart for manden, at pigen var under 15 år.

Til gengæld mente retsformanden dengang ikke, at pigens forklaring var detaljeret nok. Hvorfor havde hun ikke gjort anskrig, og hvorfor blev voldtægten først anmeldt, seks år efter, den havde fundet sted? Den juridiske dommer fandt ikke, at der var tilstrækkeligt bevis til at dømme skyldig.

Den konklusion kom også Østre Landsret til onsdag. Her var der dog også en af de seks dommere, der fandt manden skyldig.

Efter en samlet vurdering af forklaringerne i sagen fandt retten ikke voldtægt og trusler bevist tilstrækkeligt til at dømme manden skyldig. Desuden fandt man det heller ikke bevist, at manden måtte vide, at pigen var under 15 år.

- Men vi er ikke tvivl om, at kørslen har fundet sted, og at man var ude ved laden, tilføjede landsdommer Niels Fenger i forbindelse med frifindelsen.

Det var en meget rørt og lettet mand, der tog imod frifindelsen. Med sig i retten havde han også sin kone og det yngste af ægteparrets tre små børn.

Under retssagen fortalte både den forudrettede pige og to af hendes efterskole-veninder fra dengang om deres hyppige besøg i den restaurant i Rødbyhavn, som manden driver. Her var de ifølge pigerne blevet modtaget med kram og fik jævnligt også gratis mad og cola.

- Han var slesk, lød den ene af pigernes bedømmelse. Det var hende, der i retten kunne fortælle, at hun var med på den køretur, hvor der blev gjort holdt ved laden. Selvom hun mente, at der var "sket noget", havde veninden aldrig fortalt om nogen voldtægt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce