cookie-og-privatlivspolitik
Klokken 8.30 samledes alle til morgenbriefing. Bettina Brylle Kranker fortæller, hvem der skal hvad den dag, og praktiske problemer kan drøftes. Der bliver også tid til et godt grin.

46

Billeder

Klokken 8.30 samledes alle til morgenbriefing. Bettina Brylle Kranker fortæller, hvem der skal hvad den dag, og praktiske problemer kan drøftes. Der bliver også tid til et godt grin.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Frontlinjen i kampen mod covid-19 ligger i Maribo

Folketidende har fulgt en dag på covid-19 testcentret i Maribo.
31. oktober 2020 kl. 06:23 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO På blot få måneder er en stor arbejdsplads med 80 ansatte blevet etableret i Maribo. Folketidendes udsendte tog mundbind på og fulgte medarbejderne en dag på Region Sjællands covid-19 testcenter på C.E. Christiansensvej.


Klokken 08.00, planlægning

Centerleder Bettina Brylle Kranker møder ind og gennemgår vagtplanen. Hun har en række stationer, der skal bemandes, og cirka 80 ansatte at jonglere med. I dag er der 28 på vagt, og de skal fordeles ud fra en række regler og anvisninger.

- Da jeg startede 1. august, havde centret 20 ansatte, så det er virkelig gået stærkt, siger Bettina Brylle Kranker.

De ansatte er både timelønnede, vikarer og fastansatte. Nogle er sosu-assistenter, nogle er sosu'er, nogle er sygeplejersker, og andre igen er ufaglærte.

- Men så har de nogle andre kompetencer, som vi har brug for, siger Bettina Brylle Kranker.

Regionen har flere testcentre i området, der alle betjenes fra Maribo. I Nakskov er der testmulighed på Præhospitalt Center tirsdag og torsdag, der er i Nykøbing og ved færgeportalerne i Gedser og Rødbyhavn. Desuden sender testcentret i Maribo dagligt to mobile testenheder ud til hotspots, hvor virussmitten er blusset op.

Reglen er, at der skal være en sundhedsfaglig med på hvert team, så det er noget af et puslespil, Bettina skal lægge.


Klokken 8.30, briefing

Bettina Brylle Kranker står over for de ansatte, der bemander testcentret i dag. Der er navneopråb, og Bettina læser op, hvem der skal hvorhen, og der rettes lidt til.

Det er også her, medarbejderne lige kan hygge sig, dele et mundbindfrit grin og klare de praktiske udfordringer, der kan være.

- I dag er der bestilt 542 podninger og to blodprøver i Maribo, 211 podninger i Nykøbing, 150 ved et hotspot på en skole og 2-300 på en virksomhed, fortæller Bettina.

Der er rygende travlt i testcentret, og alle hænder er i arbejde. Og de elsker det. En medarbejder har dog ikke haft helt så travlt dagen før på et hotspot, hvor der blev bestilt 2-300 test, men færre dukkede op.

- Jeg var sådan "Skal jeg ikke pode flere? Vi skal da bare have noget at lave!", siger hun og hopper utålmodigt som en fodboldspiller, der gerne vil på banen.

Og på banen kommer hun. For "træneren" har planen klar.


Klokken 9.00, "sæt i gang"

Til sidst siger Bettina "Sæt i gang!", og alle medarbejdere myldrer ud på deres arbejdsstationer rundt om i bygningen eller hen til de lokaler, hvor de kan pakke udstyr og testkits til dagens mission ude i felten.

Klokken 9.00 åbner dørene, og snart er der en kø af borgere ned ad gangen og ud på parkeringspladsen. Test-ambulancerne og bilerne drejer ud af parkeringspladsen, og dagens kamp mod covid-19 er i gangKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce