cookie-og-privatlivspolitik
Vil det være en god idé at lade togene på Lollandsbanen afløse af busser, som transportministeren har luftet muligheden for? Det har Lokaltogs direktør Røsli Gisselmann ingen kommentarer til.
Vil det være en god idé at lade togene på Lollandsbanen afløse af busser, som transportministeren har luftet muligheden for? Det har Lokaltogs direktør Røsli Gisselmann ingen kommentarer til.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Frygt for Lollandsbanens fremtid

Eva Flyvholm advarer mod at sætte busser ind på Lollandsbanen.
22. februar 2020 kl. 06:48 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND Transportminister Benny Engelbrecht (S) ser store muligheder i at erstatte dieseldrevne tog på lokalbaner med eldrevne letbanebusser, kaldet BRT (Bus Rapid Transit). Det gav han for nylig udtryk for i Folketingets spørgetid, efter at han har sat gang i en analyse af, om der kan indsættes BRT-busser i traceet på Østbanen mellem Køge, Rødvig og Faxe Ladeplads.

Men den plan bekymrer Enhedslistens Eva Flyvholm, som har spurgt ministeren, om "der er overvejelser om at erstatte lokaltog med busser andre steder i landet, for eksempel Lollandsbanen?".

Det spørgsmål har ministeren endnu ikke besvaret, men Eva Flyvholm håber, svaret bliver nej.

- Min bekymring kommer af, at jeg har hørt Lollandsbanen nævnt, men jeg synes virkelig ikke, det er i orden at tale om den busløsning. Det er rigtig vigtigt, vi har vores lokaltog, og at vi får renoveret og vedligeholdt dem - det er et særligt stort problem i Region Sjælland, hvor der er et efterslæb på at få vedligeholdt særligt Østbanen. Det er vigtigt, vi får løst det, så vi kan få de tog i fremtiden, og at de kan køre oftere og bedre, siger hun og afviser BRT-busser som en mulighed.

- Det er ikke ligeså godt som et tog, selvom ministeren kalder det et "tog på gummihjul". Helt ærligt! Tog kører på skinner. Det er det, der gør, det er mere komfortabelt og trygt. BRT-busser er udtryk for en spare-logik, der kan gå ud over vores område. Derfor synes jeg ligeså godt, vi kan få slået ned på det hurtigst muligt, siger hun.

Hos Lokaltog har administrerende direktør Røsli Gisselmann ingen kommentarer til overvejelserne om at indsætte BRT-busser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce