cookie-og-privatlivspolitik
XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet med Frederik Hjørne-Christensen i front har haft et meget travlt år.
XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet med Frederik Hjørne-Christensen i front har haft et meget travlt år.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Fuld fart på Trælastkompagniet

En kombination af corona og udvidelser har givet travlhed.
29. april 2021 kl. 18:50 Af David Arnholm

NAKSKOV Det går stærkt hos XL-Byg på Rødbyvej. Selskabet bag - Trælastkompagniet Nakskov, Torben Christensen A/S - har netop aflagt årsregnskab for perioden fra 1. februar 2020 til 31. januar 2021, og indtjeningen er vokset. På bundlinjen står således et plus på 4,5 millioner kroner før skat mod et overskud på 1,6 millioner kroner året før.

Direktør og ejer Frederik Hjørne-Christensen glæder sig over tallene og vurderer, at coronaen har spillet en stor rolle. For når folk ikke kan bruge penge på rejser, bruger de dem på at forbedre deres boliger.

- Det er alle Danmarks byggemarkeder, der har travlt. Så det er sjovt at gå på arbejde, for der er noget at lave. Vi skal ikke brokke os! siger han.

Men faktisk tilskriver han kun coronaen halvdelen af æren for væksten.

- Den anden halvdel kommer af, at vi har gjort nogle ting, vi er lykkedes med, siger han og fremhæver to af de store.

Annonce

XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet har nemlig både lavet en drive in-afdeling i trælasten og udvidet køkkenafdelingen. Og sidstnævnte har haft travlt med at levere til både professionelle, boligforeninger og private.

- Det skyldes også en anden ting, som er glædeligt for vores område: Langt om længe stiger huspriserne her på Lolland, bemærker han.

Frederik Hjørne-Christensen vurderer nemlig, at de stigende priser får flere til at investere i at opgradere deres huse. Tidligere ville man have haft svært ved at få investeringen hjem igen, når man solgte, men nu kan et nyt køkken være med til at løfte salgsprisen.

- Det er meget positivt, siger han og tilføjer, at han ikke forventer, at bunden går ud af omsætningen, når danskerne en dag igen kan komme ud at rejse.

Der har nemlig også været et stort salg af sommerhuse.

Annonce

- Og de skal vel også bruges, siger han og tilføjer, at det dog ikke kun er positivt, at der er så meget gang i byggeriet, som tilfældet er i øjeblikket.

- Vi har et overophedet marked, og det er uholdbart i længden, for vi har problemer med at få varer. Vi laver et tilbud, og når vi så laver en ordre på det, skal vi have fat på leverandøren igen for at se, om vi kan skaffe det. Det er hårdt, og vi har meget travlt - og det er lige voldsomt nok, når vi skal have fat i varerne.

Eksempelvis er det i øjeblikket nærmest umuligt at skaffe flamingo. Bestiller du i dag, kan du få leveret til september, og XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet har derfor måttet finde en leverandør i Baltikum for at kunne imødekomme efterspørgslen. Og priserne på træ er steget 30 procent, nævner han og tilføjer, at priserne dog har ligget stillet i 10 år.

Men udfordringerne til trods går det altså godt for XL-Byg Nakskov Trælastkompagniet, og måske kan der være flere nye tiltag på vej i stil med de førnævnte udvidelser.

- Vi prøver hele tiden at gøre det bedre og ser, hvor vi kan udvide. Hvilke markeder har vi ikke fat i? nævner Frederik Hjørne-Christensen, der dog ikke ønsker at sige noget om, hvad der kan være på vej.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE