Annonce
Lolland

Fuld opbakning til konstitueret formand

Den konstituerede formand for 3F Lolland er nu bare formand i skyggen af håndspritten. Foto: Andreas Johansen

Corona, persondataforordninger og massefyringer prægede punkterne på en timelang generalforsamling.

NAKSKOV Solen fik 3F'erne til at misse en smule med øjnene på Skovriddergaarden tidligt onsdag aften, da den årlige generalforsamling startede med kølige pilsnere og hjortebøffer. Men som timerne skred frem, og timer blev der brugt en del af, trak sorte skyer sig sammen over de godt 100 deltagere, og regnen trommede melodisk på de overdækkede udendørsarealer, hvor folk stimlede sammen mellem de forskellige taleres ordstrømme.

For der var mangt og meget, der skulle afklares. Allerøverst på dagsordenen stod coronakrisen og dens uundgåelige påvirkning af fagforeningens medlemmer. Om det var lige netop covid-19, der udløste massefyringerne på MHI Vestas, skal vi ikke gætte på i disse spalter, men som det før har været fremme, stod lige knapt 100 lønarbejdere til at skulle friste en tilværelse i dagpengesystemet. Mange af disse er organiseret under 3F, og gennem lange, seje forhandlinger er tallet reduceret fra de først udmeldte 98 fyringer til nu 67, kom det frem på generalforsamlingen.

Derudover er medarbejdere, der kan gå på efterløn indenfor et år, også sikret deres job, indtil de rammer efterlønsalderen, og forhandlingerne har sikret, at husholdninger, hvor begge forsørgere er ansat på MHI Vestas, ikke får tildelt to fyresedler.

Men midt i alle de svære snakke, som der forståeligt nok var mange af i disse usikre tider, var der også lyspunkter at klynge sig til. Det fortalte forbundsformand for hele 3F, Per Christensen, aftenens særligt inviterede gæst.

- Ledighedsniveauet er selvfølgelig steget, det er klart. Men det er slet ikke steget så katastrofalt, som det gjorde under finanskrisen, forklarede forbundsformanden og pegede på de medbragte grafer.

- Regeringen har været hurtigt ude med hjælpepakker og løsninger. Men når lønkompensationen stopper, og lige nu ser det ud til at ske her på lørdag, så kommer der flere fyringer. Men selvom vi står i svære tider, er der lyspunkter. Se på det nye udspil for tidligere tilbagetrækning. Det flytter tre milliarder kroner fra aktiespekulanter, bankerne og folk, der tjener millioner, over til helt almindelige arbejdere. Det tror jeg faktisk ikke, jeg kan mindes er sket før, og jeg har arbejdet med det her i 35 år, sagde Per Christensen.

Næste punkt på dagsordenen var John Hansens mindelegat. De 2.500 kroner uddeles normalt 1. maj, men af ganske logiske og corona-relaterede årsager blev de først uddelt den sidste onsdag i august. Pengene gik til Broen Lolland, der arbejder med at give børn, hvis forældre ikke har midlerne, mulighed for at deltage i forskellige fritidsaktiviteter. Formand for Broen Lolland, Bente Kruse, modtog pengene og takkede.

- Jeg ved godt, jeg er blevet bedt om ikke at sige noget, men nu gør jeg det lige alligevel, lød det i mikrofonen.

- Sidste år hjalp vi 484 børn og unge på Lolland, og det viser bare, at der desværre er et kæmpe behov for vores indsats. Derfor vil jeg gerne sige tak for legatet, lød det fra formanden for Broen Lolland.

Ovenpå den flotte uddeling af John Hansens mindelegat, der utvivlsomt faldt i navngiverens ånd, gav den konstituerede formand for 3F Lolland, Steffen Rasmussen, sin beretning.

- Der er sket meget i 3F Lolland, siden vi sidst var samlet for 17 måneder siden. Vi har haft fokus på dagpengesatsen, pensionsalderen, der bliver højere og højere, forskellige kampagner for vores medlemmer og ikke mindst forslaget om tidligere tilbagetrækning. Og så har vi, som vi blev enige om ved sidste generalforsamling, solgt huset i Havnegade. Jeg kan huske, da vi i slutningen af firserne besluttede os for at købe det, men vi har heldigvis fået en god aftale med en lokal køber, så vi stadig er at finde på samme adresse de næste 10 år, fortalte den konstituerede formand.

Og så droppede Steffen Rasmussen ellers titlen som konstitueret formand og blev formand. Han stillede op uden kampklare modstandere og fik en klapsalve, da punktet kom på bordet.

- Det er lidt kortere at skrive, og så giver det jo en følelse af, at jeg ikke har stjålet hele butikken. Det har været et svært år. Jeg ville gerne lave en masse ting for at sammentømre 3F Lolland, og jeg havde allerede lavet planer og aftaler, men de røg jo i vasken med coronaen.

Rundt regnet 100 3F'ere deltog i den årlige generalforsamling. Foto: Andreas Johansen
Forbundsformand Per Christensen fortalte om, hvad 3F beskæftigede sig med på de politiske linjer. Foto: Andreas Johansen
  • Den konstituerede formand for 3F Lolland er nu bare formand i skyggen af håndspritten. Foto: Andreas Johansen
  • Rundt regnet 100 3F'ere deltog i den årlige generalforsamling. Foto: Andreas Johansen
  • Forbundsformand Per Christensen fortalte om, hvad 3F beskæftigede sig med på de politiske linjer. Foto: Andreas Johansen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
112

Politiaktion i gang: Afspærrer område ved banegård

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken