cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Fuskede sig til kvart million ved at flytte adresse

En 80-årig er blevet dømt for sin medvirken til socialt bedrageri.
05. december 2021 kl. 14:00 Af David Arnholm

DANNEMARE/RØDBY Over en periode på tre år - fra november 2015 til september 2018 - fik en mand fra Rødby uberettiget tiltusket sig 253.501 kroner i kontanthjælp fra Lolland Kommune, fordi han havde status af at være enlig. Men det var socialt bedrageri.

Manden havde ganske vist folkeregisteradresse på en bopæl i Dannemare, men i virkeligheden boede han sammen med sin hustru i Rødby. Ud over at få kontanthjælpen fik han også 1.500 kroner om måneden i huslejetilskud til den bopæl, han altså ikke boede på. Bedrageriet har for nylig ført til en retssag. Ikke mod manden, der begik bedrageriet, for han er nu død.

Men mod en i dag 80-årig mand, som blev dømt for medvirken til bedrageriet. Det var nemlig ham, der - sammen med sin nu afdøde hustru - ejede boligen i Dannemare, og de assisterede ham i bedrageriet ved at afgive urigtige eller vildledende oplysninger om Rødby-mandens bopælsforhold.


Virkede ubeboet

Den 80-årige og hans hustru lod nemlig manden fra Rødby få folkeregisteradressen hos sig, og det var dem, der modtog huslejetilskuddet på de 1.500 kroner om måneden. De penge delte de i porten: Hver måned overførte de således 1.000 kroner til deres "lejer" og beholdt selv 500 kroner.

Før manden fra Rødby døde, erkendte han over for politiet at have begået bedrageriet. Retten hæftede sig også ved, at kommunen havde konstateret, at boligen i Dannemare virkede ubeboet. Der blev således ikke brugt nævneværdigt meget elektricitet eller vand på adressen. Dertil kom, at manden havde bestilt hårde hvidevarer - til levering hos hustruen i Rødby.

Annonce

Den 80-årige nægtede sig skyldig og forklarede, at det måtte være hans nu afdøde hustru, der uden hans vidende havde lavet lejeaftalen med manden fra Rødby. Men den forklaring var utroværdig, vurderede retten. Den hæftede sig blandt andet ved, at huslejetilskuddet var gået ind på en konto, han havde adgang til.


Har anket dommen

Den 80-årige mand blev også dømt for brugstyveri af et par trailere og tyveri af nogle stilladsdele, og straffen blev fastsat til seks måneders betinget fængsel med en prøvetid på to år. Derudover blev han dømt til at betale 253.501 kroner i erstatning til Lolland Kommune, ligesom han skal betale sagens omkostninger.

Retten i Nykøbing oplyser, at manden har anket dommen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE