cookie-og-privatlivspolitik
Der er ikke længere spor efter kroen på Herredsvej 93 efter nedrivningsarbejdet. Med tiden kan der dog opstå nyt på adressen.
Der er ikke længere spor efter kroen på Herredsvej 93 efter nedrivningsarbejdet. Med tiden kan der dog opstå nyt på adressen.
Foto: Niki Treumer Mogensen

Lolland

Gammel kro er revet ned

Kommunen udbyder snart grunden til salg, og der er allerede interesse.
06. november 2019 kl. 18:00 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

Æbleøen blev for nylig en øjebæ fattigere. Herredsvej 93 blev revet ned i løbet af oktober, og dermed forsvandt en tidligere kro fra øen.

Bygningen havde ligget ubenyttet hen i 15 år, og tiden havde sat sine spor på byggeriet, der ifølge kommunen ville koste mange millioner at gøre beboelig.

Derfor var kommunen klar, da bygningen i juni var på tvangsauktion, ikke mindst for at undgå, at eventuelle boligspekulanter ville byde. Det fortæller teknisk direktør i Lolland Kommune, Bjarne Hansen.

- Vi deltager med en medarbejder fra miljø- og teknikafdelingen på stort set alle tvangsaktioner. Det fordi vi er opmærksomme på, at mange, der kalder sig investorer, vil købe billige og dårlige bygninger i vores område, lave minimalistisk istandsættelse, og så leje det ud, fortæller direktøren og glæder sig over strategien, der har ført til små 1.000 nedrivninger i kommuen i løbet af de seneste 10 år.

For at undgå sådanne Låsby Svendsen-metoder og for at forskønne kommunen købte denne bygningen for 60.000 kroner.

Nu er blot en gravko tilbage på grunden. Nedrivningen er sket, efter der blev fjernet miljøfarlige stoffer fra grunden, og processen beløb sig i alt til 412.000 kroner, hvormed kommunen via statens nedrivningspulje har brugt 472.000 på projektet.

Nogle af pengene kan være på vej tilbage i kommunekassen. Inden længe sættes den 1.702 kvadratmeter store grund til salg.

Det vil foregå på kommunens hjemmeside, og interesserede har cirka 14 dage til at byde ind. En lokal person har allerede tilkendegivet sin interesse i grunden, hvor der, hvis der indhentes byggetilladelse, kan opføres en nyt byggeri.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce