cookie-og-privatlivspolitik
Med byrådets godkendelse er købmandsgården Granfeldts Gård så godt som en saga blot i Maribo. Nu skal den rives ned, og der skal bygges et nyt boligkompleks. Det kan ejeren gå i gang med, så snart alle tilladelser og økonomien er på plads.
Med byrådets godkendelse er købmandsgården Granfeldts Gård så godt som en saga blot i Maribo. Nu skal den rives ned, og der skal bygges et nyt boligkompleks. Det kan ejeren gå i gang med, så snart alle tilladelser og økonomien er på plads.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Gav betinget godkendelse

Byråd godkendte nedrivning og ny lokalplan for Granfeldts Gård
21. december 2018 kl. 15:30 Af Birgitta Andersen

MARIBO Det var med blandede følelser, byrådet torsdag aften tog fat i sagen om Granfeldts Gård.

Efter mange års redningsforsøg skulle byrådet godkende ophævelse af bevaringsværdigheden og en ny lokalplan, der baner vej for ejerens planer om at bygge et nyt boligkompleks på stedet. Nogle byrødder luftede flere fortrydelser over denne beslutning end andre.

Tine Vinther Clausen (V), der har været med til diverse redningsforsøg i en bevaringsgruppe, hejste det hvide flag.

- Min konklusion er, at alle sten er vendt. Er det trist? Ja, Gud er det så. Men nogle gange må noget gammelt fjernes, for at noget nyt kan opstå, sagde hun og slog på tromme for, at der tages aflæggere af den gamle bevaringsværdige taks i haven.

Men andre byrødder havde ikke til sinds at lægge sig ned.

Annonce

- Det er ikke lykkedes at skaffe de fornødne midler, idet ejeren har spændt ben for bevaringsgruppen og nægtet at være en del af en fælles ansøgning, skød Bente Borreskov (EL), der nu sætter sin lid til fortidsmindebeskyttelseslinjen.

Din Stemme med Henning A. Rasmussen i spidsen var også imod.

- Vi har netop læst i en turismeanalyse, at det er de historiske miljøer med søen som en samlende helhed, der lokker turister til Maribo. Nu risikerer vi et stilbrud af dimensioner, sagde han.

Udvalgsformand Gert Mortensen (S) fik i sidste øjeblik indføjet den pasus, at den formelle nedrivningstilladelse først bliver endeligt udstedt, når projektets øvrige tilladelser samt finansiering er endeligt afklaret. Med denne pasus blev lokalplan og bevaringsophævelse godkendt af et flertal.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE