cookie-og-privatlivspolitik
Skoleskibet "Georg Stage" ligger i Nakskov Havn tre til fire dage.
Skoleskibet "Georg Stage" ligger i Nakskov Havn tre til fire dage.
Foto: Privat

Lolland

"Georg Stage" til Nakskov

Besøger Nakskov i flere dage mens elever på skibet er til eksamen.
18. oktober 2020 kl. 10:57 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Om det bliver for sejl, afgør kaptajnen på den tremastede fuldrigger først på dagen, men det bliver sikkert under alle omstændigheder et flot syn, når skoleskibet "Georg Stage" anløber Nakskov.

Det sker søndag 25. oktober omkring klokken 10, hvis vind og vejr vil som den planlagte rute. Skoleskibet bliver i Nakskov Havn indtil 28. eller 29. oktober. Formålet med besøget er, at de 63 elever skal til eksamen, oplyser direktør for den stiftelse, som driver skoleskibet "Georg Stage," Asser Amidsen.

- Eleverne skal til mundtlig og skriftlig eksamen ombord på skibet og udføre mindre praktiske prøver, for eksempel vedrørende tovværk, fortæller han.

På grund af den mulige smittefare med corona må vestlollikkerne nøjes med at nyde skoleskibet udefra denne gang, beklager Asser Amidsen.

"Georg Stage" kommer ikke til at sejle de planlagte to togter i år på grund af coronakrisen, og skoleskibet, der "normalt" får 17,3 millioner kroner i statstilskud, får kun det halve i år, fordi der kun blev et togt.

- I udkastet til finanslov for næste år er vi blevet stillet 9,3 millioner kroner i udsigt, hvilket vi naturligvis håber bliver ændret, siger Asser Amidsen, der fortsætter:

- For vi har 320 ansøgere til de to gange 63 pladser om året, og 99,5 procent af dem, der gennemfører uddannelsen, kommer i arbejde efterfølgende, så i stiftelsen synes vi, at det er logisk, at der skal uddannes så mange som muligt, i stedet for at pakke "Georg Stage" ind i plastic halvdelen af året og parkere den i Københavns Havn. Det har skibet heller ikke godt af.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce