cookie-og-privatlivspolitik
Ulykken skete her ved Runestensvejs udmunding i Nakskov Landevej. Personbilen blev ved påkørslen kastet ud i marken, og kvinden sad fastklemt.
Ulykken skete her ved Runestensvejs udmunding i Nakskov Landevej. Personbilen blev ved påkørslen kastet ud i marken, og kvinden sad fastklemt.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

Gjorde alt for at stoppe - men det var for sent

Lastvognschauffør dømt for at have påkørt og uagtsomt dræbt en 60-årig kvinde.
18. juni 2019 kl. 16:13 Af John Karlsen

Annonce

En 30-årig lastvognschauffør fra Guldborg er ved retten i Nykøbing idømt en måneds betinget fængsel, efter at være fundet skyldig i uagtsomt manddrab: 19. november sidste år bragede han med ikke under 60 kilometer i timen i sin lastbil ind en personbil, der holdt i vejsiden på Nakskov Landevej - fem meter syd for Runestensvejs udmunding.

Personbilen blev slynget omkring 75 meter ud på en mark, og billisten, en 60-årig kvinde fra Øster Ulslev, døde 5. december af de omfattende kvæstelser, hun havde pådraget sig.

- Jeg bremsede alt, hvad jeg overhovedet kunne, fortalte den 30-årige i retten.

Bilinspektørens rapport fra sagen viste, at bremsesporet var 11 meter. Med lastbilens hastighed på ikke under 81 kilometer i timen kunne der lægges yderligere 22-23 meter til, så lastbilchaufføren måtte have set den holdende bil første gang 33-34 meter, inden kan kørte ind i den.

I retten kunne chaufføren ikke forklare, hvorfor han ikke havde set den holdende bil før.

Da han havde fået stoppet lastbilen, skyndte han hen til den lille Hyundai i10. Den var hårdt medtaget af sammenstødet, og det var ikke umiddelbart muligt at komme ind for at hjælpe den sårede kvinde. Hurtigt efter kom redningsfolk til, og kvinden blev i helikopter fløjet til Odense Universitetshospital.

Dommen på en måneds fængsel skal ikke afsones, hvis den 30-årige ikke begår tilsvarende lovovertrædelser det kommende år, og udfører 40 timers samfundstjeneste.

Chaufføren fik samtidig en betinget frakendelse af sit kørekort - han beholder sit kørekort, men skal indenfor de kommende tre år bestå en ny køreprøve.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce