cookie-og-privatlivspolitik
Bodil Waagensen ser det som en foræring at komme i byrådet i nogle måneder.
Bodil Waagensen ser det som en foræring at komme i byrådet i nogle måneder.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Glad for at få en forsmag på byrådet

- Det er nærmest en foræring op til kommunalvalget, fortæller Bodil Waagensen, som erstatter Sign Lund.
08. juli 2021 kl. 08:55 Af Marianne Knudsen

LOLLAND Det bliver Bodil Waagensen fra Dannemare, der til august skal erstatte Signe Lund Winther i Lolland Byråd, når sidstnævnte udtræder på byrådsmødet 26. august.

Bodil Waagensen var opstillet til byrådet ved valget i 2017 for Socialdemokratiet og er den sidste suppleant på partiets kandidatliste.

Læs også artiklen "Udvalgsformand trækker sig øjeblikkelig fra politik "

Listen er der tyndet kraftig ud i efter to dødsfald blandt partiets byrådsmedlemmer, og efter at den indvalgte Kasper Roug kom i Folketinget.

Det kommende byrådsmedlem fylder 25. juli 74 og siger, at hun glæder sig til at få de fire til fem måneders forsmag på byrådsarbejdet, da hun også opstiller til byrådet i år.

Annonce

- Det er nærmest en foræring op til kommunalvalget, og jeg er fit for fight - 100 procent - og i øvrigt fortsat erhvervsaktiv, fortæller Bodil Waagensen, der seks dage om ugen kører Folketidende ud til bude og forhandlere på ruten fra Maribo til Langø.

Hun bliver et nyt byrådsmedlem, der formentlig er godt klædt på til jobbet. Bodil Waagensen blev for tre år siden næstformand for Socialdemokratiets partiforening Lolland Vest og deltager derfor i alle partiets gruppemøder før byrådsmøderne og har som næstformand også deltaget i kredsbestyrelsens møder, hvor hun nu desuden er valgt ind som suppleant.


Uenighed om atomaffald

Bodil Waagensen meldte sig ind i Socialdemokratiet i valgåret 2017 og var i 2013 opstillet for Enhedslisten til regionsrådsvalget og havde håbet også at blive spidskandidat til byrådsvalget for listen.

Men hun blev vraget på grund af uenighed om holdningen til atomaffald, hvor hun har været og er aktiv i borgergruppen Lolland mod Atomaffald.

Siden har Waagensen også engageret sig i Nul Huller, der siger nej til boring efter fossile gasser og olie samt fracking.

Annonce

I Helsingør var Bodil Waagensen også opstillet for Enhedslisten, før hun og hendes mand flyttede fra Humlebæk til Rudbjerggaards forvalterbolig i december 2011.

- Vi trængte til at komme mere ud i naturen og nyder det kæmpestore hus, hvor vi har plads til børn, børnebørn og gæster og den store, store grund, og udsynet til seks højlandskvæg lige overfor, fortæller Bodil Waagensen.

I Nordsjælland har hun blandt andet arbejdet som integrationschef i Dansk Flygtningehjælp og været i laboratoriet hos Coloplast i 10 år.

På Lolland kom Bodil Waagensen fra januar 2018 i hegnssynet og i Landsforeningen for hegnssyn:

- Vi kommer tit ud på øretævernes holdeplads i disse nabostridigheder, og så gælder det om at bevare det søde smil på, at mægle og forsøge at få parterne til at snakke sammen, fortæller Bodil Waagensen, der i disse situationer kan udnytte, at hun også har en bachelor i psykologi i bagagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE