cookie-og-privatlivspolitik
- Normalt kender vi antallet af elever i de kommende 1. års-klasser midt i marts, men ikke i år. Der er elevtallet steget, fortæller rektor Charlotte Maegaard Kristiansen.
- Normalt kender vi antallet af elever i de kommende 1. års-klasser midt i marts, men ikke i år. Der er elevtallet steget, fortæller rektor Charlotte Maegaard Kristiansen.
Foto: Arkiv

Lolland

Glad rektor: Elevtal stiger

Usædvanlig ekstra søgning på htx og hhx under coronatiden.
24. maj 2020 kl. 09:10 Af Rikke Folm Berg

Annonce

NAKSKOV Efter ansøgningsfristen 1. marts i år viste tallene, at 13 unge havde søgt ind på htx på Teknisk Gymnasium Nakskov, mens 10 havde søgt ind på hhx på Handelsgymnasiet Nakskov. De tal er siden steget til 15 for htx og 13 for hhx.

- Det er både glædeligt, men også lidt overraskende. For normalt kommer der ingen eller måske én ekstra efter ansøgningsfristens formelle udløb, siger rektor Charlotte Maegaard Kristiansen.

Men i år har htx og hhx altså fået yderligere tilmeldinger i løbet af foråret.

- Det er vanskeligt at sige, hvad det skyldes, men det kunne have noget at gøre med hele coronasituationen og den usikkerhed, der følger af den, mener rektor.

- Det kan være elever, som havde overvejet for eksempel efterskoler, som nu er blevet i tvivl, om de kan komme afsted.

- Det kan også være elever, som har været i tvivl, om hhx og htx blev oprettet i Nakskov. Det kan vi jo så med glæde sige, at de gør.

Sådan lød beskeden dog også allerede tilbage i marts, hvor elevtallet ikke så helt ligeså lovende ud.

Et sidste bud på søgningen kunne ifølge rektor være, at det er børn af tilflyttere, som for eksempel kommer som resultat af Femernbyggeriet.

- Uanset årsag, så er alle meget velkomne, og det er ikke for sent at tilmelde sig, hvis der er flere, som er blevet usikre på, hvad næste skoleår skal bruges til.

11. juni er der informationsmøde for kommende elever og deres forældre.

- Vi håber selvfølgelig, at det bliver et fysisk møde på skolen, men hvis ikke så afholder vi det online. Vi synes, det er vigtigt, at eleverne får set hinanden og får en fornemmelse af klassen, inden de skal starte efter sommerferien.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce