cookie-og-privatlivspolitik
Søndag var der arrangement for internationale tilflyttere i Femern besøgs- og informationscenter.

2

Billeder

Søndag var der arrangement for internationale tilflyttere i Femern besøgs- og informationscenter.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Glade for at networke

Internationale tilflyttere kan møde hinanden og få en god start på deres nye liv.
20. september 2021 kl. 19:21 Af Marianne Knudsen

RØDBYHAVN Dagens guider, Susan Daniels og Candice Progler-Thomsen, kunne krydse af ved 18, da Lolland Kommune søndag bød velkommen til endnu et arrangement for internationale tilflyttere til landsdelen.

Som en del af den landsdækkende kampagne "Welcome September" sætter Lolland Kommune i september ekstra fokus på at skabe sociale og lærerige aktiviteter for nye, internationale borgere. I samarbejde med de frivillige, internationale ambassadører og Lolland International School inviterer kommunen til arrangementer, hvor man både kan lære nyt, få et indtryk af Lolland og møde andre familier med international baggrund.

Søndag var det lokale arrangement en tur til Femern besøgs- og informationscenter, efterfulgt af en tur til udsigtsplatformen ved Gl. Badevej, hvor man har et fantastisk udsigt over tunnelområdet. Ved Østersøbadet blev der kigget på andre dele af konstruktionen.

Blandt deltagerne var de to ingeniørkollegaer fra Vestas i Nakskov, Puneet Malhotra og Jalindaz Ahez, der havde henholdsvis en datter og en datter og søn med.

- Vi har begge indisk bagggrund og er nu bosat i Nakskov og vil gerne møde andre internationale tilflyttere, sagde Puneet Malhotra, der tilføjede, at tunnelarbejdet formentlig vil bringe mange fra Tyskland og Polen til Danmark.

Annonce

Med Portugal og Brasilien i bagagen deltog Jorge Lar, der arbejder for Middelaldercentret, og hans kone, Ana Rodrigues, samt Nuno Mateus, der har job hos Dansk Kabel Tv, og hans kone, Leticia Simone.

- Vi er nysgerrige på projektet, for vi har mange venner i Tyskland, og vi glæder os til, at det bliver lettere at se dem, når tunnelen er færdig, sagde Jorge Lar.

Og så var det tid for rundvisning.

- Hvem arbejder for tunnelen, spurgte Susan Daniels på engelsk, men det kunne ingen svare ja til.

- Måske i fremtiden, lød det fra en mand, og det smilte mange af.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE