cookie-og-privatlivspolitik
Det er allerbedst, hvis besøgene kan foregå udenfor i den friske luft.

3

Billeder

Det er allerbedst, hvis besøgene kan foregå udenfor i den friske luft.
Foto: Andreas Johansen

Lolland

Glæder sig til at se familien

Coronakrisen har været en kedelig tid på de lokale plejehjem.
03. juli 2020 kl. 21:00 Af Andreas Johansen

Annonce

NAKSKOV Fuglene kvidrer, og solen bager fra en himmel prydet af skyer som vat. Plejecentret Skolebakken har længe været lukket land for alle andre end de strengt nødvendige - familie og venner har de seneste måneder været forvist til besøgstelte og telefonopkald.

Men fra torsdag blev det så åbnet for, at der kunne komme flere på besøg under mere almindelige forhold end før.

Det bliver dog ikke helt, som det altid har været. Dørene til plejecentrets boliger vil stadig være låst for dem, der ikke har en nøgle, for fællesarealerne skal helst holdes fri for unødvendige gæster, men beboerne får nu chancen for at få selskab af deres nærmeste igen.

- For borgerne er det en god ting, der bliver åbnet op. De savner deres pårørende og noget nærvær, det er der ingen tvivl om. Vi er også glade for, at der kan komme besøgende, men for os som medarbejdere giver det jo i sidste ende en større risiko og et større arbejdspres, for der skal stadig sprittes af og tages nogle foranstaltninger, forklarer Karina Dyrkjær, social- og sundhedshjælper og arbejdsmiljørepræsentant på Skolebakken.

Besøgene skal som udgangspunkt foregå udendørs på beboernes terrasser - hvis vejret ellers tillader det. Det er dog muligt at mødes i den enkeltes bolig, men så kræver forskrifterne, at det foregår med sikkerhedsvisir på.


Skal se børnene

En af de beboere på Skolebakken, der ser frem til at kunne få besøg, er Erik Olsen. Han ser frem til at se sin familie igen.

- For mit vedkommende har der ikke været nogen besøgende de sidste par måneder, og sådan har det været for mange her. Jeg glæder mig til at se mine børn og mine børnebørn. Få sludret lidt med dem og få lov til at komme rigtigt ud blandt andre. Jeg går en tur rundt her hver morgen, men det er ikke det samme. Det har været rigtig trist, forklarer Erik Olsen.

Skulle det værst tænkelige ske, at smitten med covid-19 finder vej indenfor plejehjemmets mure, vil der blive lukket for alle besøg igen.

Men indtil videre regner Plejecentret Skolebakken med, at der kommer en stigning i antallet af besøgende de nærmeste dage.

Der skal ikke bestilles tid til besøget, og der kommer ingen begrænsninger på, hvem der kan kigge forbi Plejecentret Skolebakken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce