cookie-og-privatlivspolitik
128 studenter sagde i går farvel til Maribo Gymnasium, hvor rektor Michael Levy Bruus dimitterede dem.

4

Billeder

128 studenter sagde i går farvel til Maribo Gymnasium, hvor rektor Michael Levy Bruus dimitterede dem.
Foto: Flemming Karlsen

Lolland

Glem mobilen og vær nysgerrige

BILLEDSERIE: 128 røde og blå studenter blev i går sendt ud i verden fra Maribo Gymnasium
30. juni 2018 kl. 09:24 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

For første gang i 41 år sad der studenter med røde og blå huer side ved side på Maribo Gymnasium, da der i går var dimission. Men tilføjelsen af de lyseblå hf-studenter ændrer ikke meget ved traditionerne, og ej heller ved at være student.

De seneste dages festligheder havde sat en naturlig dæmper på de unge, hvor nogle da også lige skulle nyde en reparationsbajer, inden taler og eksamensbevis ventede.

For rektor Michael Levy Bruus var det kulminationen på en drøm, der blev født for tre år siden.

- I skal vide, at dette er en af de lykkeligste dage i mit arbejdsliv, slog han fast i sin tale til årets studenter.


Så det var ikke kun de unge mennesker, med trætte hoveder under huerne, der var glade. Det var rektor også. Men han var også advarende og løftede pegefingeren overfor de unge mænd og kvinder, han nu sender ud i verden og ofte væk fra trygge rammer.

- I er den stakåndede generation, der ikke må stoppe op, der ikke må tvivle, og der skal nå det hele på den halve tid. I skal uafladeligt performe på mange forskellige arenaer og platforme og gerne stort set samtidigt.

Måske er det tid til ikke at løbe helt så stærkt. Give sig tid til pauser og stå af præstationskulturen for en tid. For karaktererne er blevet for betydningsfulde for de unge.

- Mange af jer bliver mere optaget af målet, karaktererne og i sidste ende eksamensbeviset end selve vejen dertil, nemlig det at lære, forklarede Michael Levy Bruus og pointerede, at det at bibringe læring er skolens fornemste opgave.

En af vejene til at blive mere nysgerrige på livet er ved at lukke det ind. Det kan gøres ved for en stund at glemme mobilen.

- Hver gang vi tænder for mobilen, så risikerer vi at slukke for nærværet, sagde rektor og glædede sig over, at eleverne havde taget godt imod påbud om at slukke mobilen i undervisningen.

- Det er cool at være offline og til stede. De nære relationer er de mest dyrebare og værdifulde, fordi de giver én ro, et ståsted og en bevidsthed om, hvad der betyder noget. Jeg håber, at I vil blive ved med at være nysgerrige over for andre mennesker.

Ud over at være nysgerrige på livet og andre mennesker opfordrede gymnasiets rektor eleverne til at være ambassadører for den egn, som de kommer fra.

- Hvor end I kommer frem, håber jeg, at I med rank ryg og stolthed vil sige, at I kommer fra Lolland og er student fra MG, og at I med begejstret stemme vil fortælle om jeres smukke hjemegn, som rummer så mange muligheder og har så meget talent.

Med de nye tider, hvor der både er hf og stx på Maribo Gymnasium, skulle studentertalen også deles mellem to. Emma Jensen-Bach og Matthias Møller Matzen. Sidstnævnte havde lidt svært ved at få stemmen til at lege med, men det lykkedes de to at hylde noget af det, som Michael Levy Bruus netop havde ønsket fra de unge. Nemlig, at karakteren ikke er det vigtigste.


Nyd livet - se et koralrev

- Uanset om der står 00 eller 02 i huen, så har I fået den på, og det er, hvad der tæller, sagde Emma Jensen-Bach, der bar den blå hue.

Hendes medtaler opfordrede til at gribe nuet.

- Lige om lidt skal vi drikke hjernen ud. Husk at nyde livet og se et koralrev, inden det er væk.

De 128 studenter er ikke de eneste, der er væk, når sommerferien er slut, og et nyt år på gymnasiet begynder. Anne Munk, der har været ansat siden 1979, og Ellen Rasmussen, som kom til gymnasiet i 1983 og blev fastansat fire år senere, har begge valgt at sige stop.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce