Annonce
Lolland

Gør a la carten til fast indslag

Rummet her skal "hygges op", da det bliver hjertet i a la carte-restauranten. Lige nu ligner det en palmehave, da terrassens planter er på vinterophold indenfor. Foto: Jan Knudsen

Bangshave bruger den forlængede nedlukning til at lave om på forretningsgangen.

MARIBO I mange år har sultne turister og lollikker måttet vende om ved skydedørene i Bangshave Pavillonen. Restauranten med udsigt ud over Søndersø har været forbeholdt selskaber, særarrangementer, kurser og møder. Men i efteråret, da første genåbning var en realitet, prøvede restaurantchef Max Christensen et nyt a la carte-koncept af.

- Vi har snakket om at gøre det før. Men vi var altid booket fint op med selskaber og møder. Nu havde vi så en grund til at gøre det, og det fik vi succes med, fortæller Max.

Derfor er restauranten nu klar til at gøre a la carten permanent, så Bangshaves mad bliver tilgængelig for flere.

- Det er en anden måde at vise huset frem på, og måske introducere nogen til os, som ikke kender os på forhånd, siger Max.

Han havde ellers meldt ud, at han snart ville gå på pension. Men så kom nedlukning nummer to. Og Max bryder sig ikke om at forlade skuden i oprørte vande.

- Så nu er min pension udsat på ubestemt tid, griner den erfarne kok, som netop nu "leger med maden" for at få ideer til det nye menukort.

- Jeg synes jo ikke, vi skal have det, alle andre tilbyder. Der er så mange andre, der laver stegt flæsk med persillesovs. Det er sjovt at prøve noget nyt, og det er nok også sundt at få nogle nye udfordringer ... selv i min alder, smiler han og kigger ned på selleri, gulerødder, rucola, tomater, persille, fløde og grillede svampe.

Hvad retten bliver, vil Max ikke ud med.

- Men det skal jo passe sammen på sådan et kort. Folk forventer, at når de kommer i Bangshave, så er det god, ærlig mad, siger Max, der også vil indføre en "dagens fisk".

- Vi vil kun have helt frisk fisk. Så det afhænger af, hvad vi kan få, siger han.

Restauranten får åbent fra tirsdag til lørdag, og der er også planer om frokoståbent senere. Sideløbende vil der stadig være møder, fester og selskaber.

Den nye måde at køre restauranten på er også en udfordring for medarbejderne. A la carte er noget helt andet end selskaber og møder.

Lige nu er medarbejderne hjemme, hvor de samler energi til en flyvende genåbning. Bangshave havde ellers opsagt de fleste af medarbejderne. Men de er nu genansat og klar til at gå i gang, så snart Mette Frederiksen siger "go".

- Vi sætter flere penge til om dagen ved at sige dem op, end vi gør ved at beholde dem, lyder forklaringen fra indehaver Mogens Nilsson, der fortæller, at restauranten mister i omegnen af 1.000 kroner per dag i indtjening under nedlukningen. Så han håber på en snarlig genåbning.

- Vi stoler på fremtiden. Og vi har så dygtige medarbejdere, så vi vil helst ikke af med dem og så skulle ud og finde nye, når vi går i gang igen, supplerer Max Christensen.

Faktisk er der planer om at ansætte endnu to i køkkenet, så de kommer op på fire i alt. Og køkkenet skal også indrettes med en særlig afdeling til a la carte, så Max og tropperne er helt klar, når genåbningen kommer.

- Men jeg vil hellere have to uger længere, og så de åbner op for alvor, siger Max Christensen, der ikke kun ser negative ting ved nedlukningen.

- Det gør jo, at vi tænker over, hvad vi gør. Det er så nemt at sætte sig ned og tude. Men hvad får man ud af det? Man skal i stedet se mulighederne. Det prøver vi i hvert fald på.

I disse dage gør Max det, som alle mødre ellers forbyder deres børn: Han leger med maden. Foto: Jan Knudsen
I disse dage gør Max det, som alle mødre ellers forbyder deres børn: Han leger med maden. Foto: Jan Knudsen
  • Rummet her skal "hygges op", da det bliver hjertet i a la carte-restauranten. Lige nu ligner det en palmehave, da terrassens planter er på vinterophold indenfor. Foto: Jan Knudsen
  • I disse dage gør Max det, som alle mødre ellers forbyder deres børn: Han leger med maden. Foto: Jan Knudsen
  • I disse dage gør Max det, som alle mødre ellers forbyder deres børn: Han leger med maden. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken