cookie-og-privatlivspolitik
Claus Iversen fra Femern A/S havde et stort og meget interesseret publikum, da han på mandagens konference fortalte om næste års startskud på de store opgaver i forbindelse med Femern Bælt-forbindelsen.

3

Billeder

Claus Iversen fra Femern A/S havde et stort og meget interesseret publikum, da han på mandagens konference fortalte om næste års startskud på de store opgaver i forbindelse med Femern Bælt-forbindelsen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Gør jer klar - nu går det i gang

Stor tilslutning til konference for potentielle tunnel-virksomheder - med en besked, de har hørt før.
19. november 2019 kl. 14:50 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Første spadestik til den kommende Femern Bælt-tunnel kan ventes i marts eller april næste år - så de virksomheder, der vil være med i projektet, skal gøre sig klar nu.

Det var det overordnede budskab, da Femern Belt Development med en række samarbejdspartnere mandag afviklede en Femern Belt-konference på Factory Lodge i Holeby.

Budskabet om, at virksomhederne skal gøre sig klar for at kunne være med i projektet, fordi det er lige ved at starte, havde mange af de over 200 konferencedeltagere hørt flere gange før. Men det er første gang, de har hørt en repræsentant for bygherren Femern A/S være så konkret på, hvornår byggeriet officielt sættes i gang.

Det var direktøren for bygherrens søværts aktiviteter, Claus Iversen, der fortalte konferencedeltagerne om et første spadestik i marts/april næste år og byggestart maj/juni.

- Jeg ved, I har ventet i rigtig mange år, sagde Claus Iversen til de mange virksomhedsrepræsentanter i Holeby. Derpå fortalte han om, hvordan arbejdet med at grave renden til sænketunnelen går i gang næste år og derefter strækker sig over halvandet år.

I forbindelse med gravearbejdet skal der også gøres forberedelser til arbejdshavnen og etableres det stendige ud mod Femern Bælt, hvor det meste af bundmaterialet ude fra bæltet skal placeres bagved - op mod Lollands sydkyst.

- Ja, nu kommer det, sagde konferencens vært, direktør Stig Rømer Winther, da han bød de mange deltagere velkommen ved konferencens start.

I forbindelse med planlægningen af konferencen havde det været meningen også at kunne have repræsentanter med fra de konsortier, der har fået de store opgaver med tunnelbyggeriet. Men de holder sig stadig i baggrunden. Nu er det i stedet planen, at de er med, når der 12. marts næste år er planlagt en ny Femern Bælt virksomheds-konference på Lalandia.

På mandagens konference havde deltagerne lejlighed til at høre om den mangfoldighed af opgaver, de store tunnelbyggere forventes at kalde på hjælp til - når de engang står frem.

Men samtidig gav konferencen også et billede af de mange og omfattende krav, der vil blive stillet til dem, der vil være med. Og såmænd også til de regionale virksomheder, som måske ikke nærer tunneldrømme. De vil skulle gøre en ekstra indsats for at sikre og fastholde medarbejdere, når tunnelbyggeriet opsuger al ledig arbejdskraft.

Læs også artiklerne "Tysk tilladelse klar i 2020" og "Udlejere får også en Femern-portal" i tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

Annonce