cookie-og-privatlivspolitik
I 2022 er der forventninger om de første internationale løb på Rødby Karting Ring. Banen er godkendt, men man kan ikke nå med på næste års løbskalender.
I 2022 er der forventninger om de første internationale løb på Rødby Karting Ring. Banen er godkendt, men man kan ikke nå med på næste års løbskalender.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Gokartklub må vente med internationale løb til 2022

Rødby Karting Ring er blevet godkendt til internationale løb, men fans af race må væbne sig med tålmodighed.
31. oktober 2020 kl. 08:26 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

RØDBYHAVN Der er smil på læben i Rødby Go-Kart Klubs bestyrelse, efter den nu har fået papir på, at banen kan bruges til internationale løb. Den nye bane blev inspiceret i sommer, og her var der enkelte ting, der lige skulle rettes op på.

- Vi skulle eksempelvis sikre fast grund under fødderne til vores marshalls, altså løbs-officials, og der var også andre småting, som vi skyndte os at få rettet op på, fortæller klubbens formand Erik Lystrup.

Inspektionen skete ved en repræsentant fra den internationale karting kommisions (CIK), og efter klubben har rettet småfejlene, er banen nu sikkerhedsgodkendt til internationale løb. Derfor er jagten på det første store løb også allerede begyndt, men det bliver først i 2022, forklarer formanden.

- Næste års løbskalender er allerede på plads, derfor handler det om at sikre sig et løb til året efter, og vi er rimelig sikre på, at det nok skal lykkes.

Da banen er så ny, som den er, er formanden sikker på, at der nok skal komme flere store løb på Lolland. Det er nemlig en bane, som er helt i top, selv om man stadigvæk arbejder på at forbedre faciliteterne rundt om.

- Det har dog ingen indflydelse på at kunne tiltrække store løb, men vil blot gøre det ekstra lækkert at komme til os.

Én stor udfordring står klubben dog overfor, og her er der brug for hjælp fra lokalområdet. Det vil knibe med sengepladser.

- På grund af Femern-projektet bliver området nærmest støvsuget for overnatningsmuligheder, og det er sådan noget, som kan sætte os tilbage i vores arbejde, siger Erik Lystrup.

Lalandia kan være en mulighed, men hotelovernatninger er at foretrække.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce