cookie-og-privatlivspolitik

Lolland

Gratis ø-færger resten af året

Ny sommerpakke og penge til takstnedsættelser fordelt.
17. juni 2021 kl. 16:39 Af Marianne Knudsen

SMÅLANDSFARVANDET Covid-19 har haft store konsekvenser for blandt andet turismen, og regeringen har sammen med et bredt politisk flertal vedtaget en ny sommer- og erhvervspakke, der skal hjælpe de hårdt ramte sektorer og samtidig skabe gode ferieoplevelser for gæsterne.

Der er forventning om, at Lolland Kommune vil modtage 1.537.000 kroner - som i juli 2020 - til gratis transport med færgerne til de tre småøer, Fejø, Femø og Askø. Desuden får kommunen 863.000 kroner i "Blå landevej- og godstransportstøtte" til færgerne.

Ø-repræsentanterne i ø-kontaktudvalget og de to politiske repræsentanter, Leif Utermöhl (S) og Henrik Høegh (V), har drøftet, hvordan midlerne skal bruges.

Alle er enig om, at gående og cyklende besøgende samt folk i handicapbiler skal tilbydes gratis billetter fra 1. juli og året ud, oplyser formanden for ø-kontaktudvalget, Anne-Grethe Laursen.


2,4 millioner i tilskud

De 1.537.000 kroner forventes at ville kunne strække sig over to måneder, og Anne-Grethe Laursen har været i kontakt med turismeaktørerne på Fejø og talt med Peter Larsen på Askø samt Pia Christensen på Femø Kro:

Annonce

- De fleste foretrak, at pengene bruges til gratis billetter i juli og august, oplyser formanden for ø-kontaktudvalget, fortæller Anne-Grethe Laursen.

Men sidste år sagde man, at turisterne nok skulle komme i juli, og at man hellere så pengene brugt udenfor højsæsonen. De kunne også være brugt i august og september?

- Ja, men de fleste har altså nu peget på juli og august, siger Anne-Grethe Laursen.

De 863.000 kroner til takstnedsættelser bruges dels til gratis ø-færger for gående, cyklende og handicapbiler resten af året, dels til at give 20 procent rabat på taksten for biler og 10 procent rabat på periodekort resten af året - ligesom sidste år.

Til spørgsmålet, om der bliver afgange, reserveret til ø-boerne, der rundt i Danmark blev agterudsejlet sidste sommer på grund af tilstrømningen af turister, siger Anne-Grethe Laursen nej.

Annonce

- Færgeselskabet tager jo biler ombord først, og på den måde bliver pendlerne, der jo typisk kører i bil, tilgodeset, og så fyldes der efterfølgende op med det antal gående og cyklende, der må være ombord.

- Desuden er der ingen, der forventer, at der vil komme lige så mange turister til de danske øer i sommer som sidste sommer, indskyder formanden for ø-kontaktudvalget, Anne-Grethe Laursen.

Hun bor selv på Fejø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE