cookie-og-privatlivspolitik
Henning Alfred Rasmussen og Din Stemme er med i konstitueringen. Men de fastholder deres modstand mod vindmøller på land, og det kan give borgmester Holger Schou Rasmussen problemer, hvis der skal opføres flere grønne landanlæg.
Henning Alfred Rasmussen og Din Stemme er med i konstitueringen. Men de fastholder deres modstand mod vindmøller på land, og det kan give borgmester Holger Schou Rasmussen problemer, hvis der skal opføres flere grønne landanlæg.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Grøn energi kan splitte

Antallet af arbejdspladser kan blive tungen på vægtskålen.
03. december 2021 kl. 09:55 Af Birgitta Andersen

LOLLAND At Din Stemme nu har skrevet under på borgmester Holger Schou Rasmussens (S) brede konstitueringsaftale i Lolland Kommune, som blev fremlagt forleden, betyder ikke, at lokallisten nu er glad for vindmøller.

Det slog listens gruppeformand Henning A. Rasmussen fast på pressemødet.

I konstitueringsaftalen er teksten ellers tydelig: Der skal satses benhårdt på den grønne energi.

Aftalepapiret peger som det første på, at der skal satses på grøn erhvervsudvikling og "landanlæg til understøttelse heraf".

Alligevel skrev Din Stemme under på papiret, til trods for at listen gik til valg på, at alle vindmøller skal på havet, og der skal stop for grønne energianlæg, så længe strømmen ikke kan anvendes.

Annonce

- Vi finder ud af undervejs, hvilke landanlæg der kommer i spil. Vi har hørt flere af kollegerne her sige, at nu skal det her angribes på en anden måde. Så må vi se, hvad det udmøntes i, og hvad der bliver forslag om ... og så tager vi den derfra, sagde Henning A. Rasmussen roligt på pressemødet.

Borgmester Holger Schou Rasmussen medgav, at der i konstitueringsgruppen er forskellige meninger om de landanlæg - især solceller og vindmøller - der skal drive den grønne omstilling. Han kom dog også Din Stemme i møde:

- Vi har hele tiden fulgt den vindmølleplan, som blev lagt tilbage i 2010, og opstillet vindmøller uden krav om arbejdspladser. Det bliver der krav om fremadrettet, forklarede Holger Schou Rasmussen.

- Men hvis nu det utrolige skulle ske, at Tesla kommer og vil lægge en virksomhed og et fabriksanlæg med 5.000 ansatte her, og de skal bruge 10 af de store vindmøller og 100 hektar solceller ... så kommer jeg altså ikke til at sige nej. Her er det størrelsesforholdet, der er gældende. Er det kun fem arbejdspladser, de kommer med, så siger jeg nok også nej, slog han fast.

- Vi har lavet en mundtlig aftale om, at vi ikke er bundet af, at vi skal stemme for noget grønt landanlæg på noget tidspunkt, sagde Henning A. Rasmussen.

Annonce

- Og jeg er ikke bundet til at stemme nej til noget, grinede Holger Schou Rasmussen.

- Vi tager det, som det kommer, blev de begge enige om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE