cookie-og-privatlivspolitik
Christina Brydegaard (til venstre) og Anne Mette Hummelmose i det nye velkomsthus, der er indrettet i den gamle vejerbod på færgehavnen på Fejø.

4

Billeder

Christina Brydegaard (til venstre) og Anne Mette Hummelmose i det nye velkomsthus, der er indrettet i den gamle vejerbod på færgehavnen på Fejø.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Gult velkomsthus byder alle velkommen til Fejø

En lille oase, hvor man kan hygge sig, er også i anlægsfasen.
08. august 2020 kl. 14:41 Af Marianne Knudsen

Annonce

FEJØ Der har set en smule nedslidt og trist ud, når færgepassagererne ankom til Vesterby Havn på Fejø, men øens beboere har løftet i flok.

Den gamle forfaldne vejerbod, hvor det regnede ned gennem taget, er nu forvandlet til et velkomsthus, hvor alle bydes velkommen til Fejø.

- Pludselig kom der alle de turister, der kan komme gratis med ø-færgerne, og vi fik travlt med at lægge nyt tag, sætte nyt loft op og lægge nyt gulv, og væggene er ikke nået at blive færdigpudsede, inden der blev sat reoler op, fortæller Christina Brydegaard.

Men det opdager man slet ikke, når man går ind i det hyggelige lille, gule hus på havnen, som Fejøforeningen nu har fået brugsret over af Lolland Kommune.

I huset kan man blandt andet forsyne sig med den nye brochure "Kom til Fejø," finde kontaktinformationer, se, hvad der foregår af aktiviteter, og nogle får måske øje på en boligannonce.

Anne Mette Hummelmose sørger for friske blomster og har masser af forslag til, hvordan man kan bruge en dag på Fejø med geocaching, "Sådan presser du blomster" eller spiller "Naturbingo."

Og der er også opskrifter på skovpandekager og krabbesuppe at hente.

- Det er en stor glæde, når man møder de glade turister og måske lige kan hjælpe dem med noget praktisk. 99 procent er positive, har hun erfaret.

- Ja, den gratis færge har virkelig givet et boost. Det er dobbelt op på turister, nævner Christina Brydegaard.

Hun er projektleder på et andet stort projekt på havnen, hvor der er søgt midler og kommet 530.000 kroner ind. De bruges nu til at forvandle en tilgroet p-plads med en gammel toiletbygning.

En enteprenør har ryddet grunden, rettet den op og lagt fliser.

- Med pladsen skaber vi en ny, smuk og imødekommende ramme for fællesskabet på Fejø. Her glæder vi os til at mødes for at snakke, være aktive, lege, hygge, lave mad, spise eller blot nyde solnedgangen sammen, siger Christina Brydegaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce