cookie-og-privatlivspolitik
Hotelejer Villy Jørgensen solgte i 2019 sit Danhotel til Femern A/S: Nu skal hotellet huse kontorarbejdspladser for bygherren under det kommende tunnelbyggeri.
Hotelejer Villy Jørgensen solgte i 2019 Danhotel i Rødbyhavn - Nu vil han investere pengene.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Håber at kunne tiltrække en ny købmand

Vil investere penge fra salg af hotel i købmand.




23. oktober 2020 kl. 15:00 Af John Karlsen

Annonce

RØDBY Den tidligere ejer af Danhotel, Villy Jørgensen, har købt købmandsejendommen på torvet i Rødby og satser nu på i løbet af vinteren at kunne finde en købmand, der vil drive den.

- En fri købmand, der vil starte en Spar eller måske Meny i Rødby, siger Villy Jørgensen, der i forvejen for nogle år siden overtog den tidligere brugs-ejendom i Rødby.

- Ren og skær spekulation, siger Villy Jørgensen selv om sit køb af købmandsejendommen.

De penge, han fik ud af salget af Danhotel til Femern A/S, skal han betale negativ-renter af, hvis de står i banken, og investere dem på anden måde mener han ikke, tiden er til.

- Så hellere jord og ejendom, siger den snart 73-årige Villy Jørgensen.

Han mener at have fået købmandsejendommen relativt billigt.

- Og så kan jeg jo også gøre det tilsvarende billigt for en købmand at starte op, siger Villy Jørgensen, der mener, han har gjort et godt køb med en forretning, der er lige til at gå til med blandt andet intakt slagterafdeling, og på førstesalen 250 kvadratmeter kontorer, der aldrig har været anvendt i bygningens 19-årige historie. Ejendommen har stået tom siden begyndelsen af 2018, hvor de daværende købmænd måtte dreje nøglen til deres Spar-forretning.

Nu slår Villy Jørgensen på udsigten til det kommende Femern Bælt-byggeri som grundlaget for en ny købmandsforretning på torvet i Rødby.

- Hvis Aldi i byen lukker, fordi der bygges en ny, stor Aldi i Maribo, er der kun Netto tilbage, siger Villy Jørgensen.

Han ærgrer sig over, at der ikke er kommet rigtig gang i tunnelbyggeriet endnu - for han har med investeringen i Rødbys tidligere brugs længe været klar til at investere. Uden Femern-projektets mange medarbejdere er det imidlertid endnu ikke lykkedes at finde medinvestorer til realiseringen af planerne om arkadeforretninger, bowlingbane, kineser-restaurant og cateringservice fra brugsens tidligere slagterafdeling.

For Villy Jørgensen er det i øvrigt på høje tid, at bevaringsforeningen nu har rejst debat om kommunens engagement i Rødby:

- Det er kommunens ældste købstad - den burde have mere opmærksomhed. Men det er, som om kommunen bare lader stå til, mens byen forfalder.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce