cookie-og-privatlivspolitik
De lollandske sportsklubber kan roligt begynde træningen, for der er brug for at få aktiveret børnene, mener formanden for Sportsråd Lolland, Finn Larsen.

2

Billeder

De lollandske sportsklubber kan roligt begynde træningen, for der er brug for at få aktiveret børnene, mener formanden for Sportsråd Lolland, Finn Larsen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Håber på hjælp til foreningslivet

De senere år har idrætsforeningerne mistet flere medlemmer, og der er behov for at få vendt den udvikling så hurtigt som muligt.
05. januar 2022 kl. 20:40 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND Logikken har været svær at forstå for både børn og forældre. Mens man i skolen kun må være sammen med sine klassekammerater, må man blande sig i foreningslivet, når klokken har ringet ud.

På et pressemøde tirsdag forklarede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at man vil være rigtig ked af at skulle fortælle børnene, at de helst ikke må gå til fodbold eller andre fritidsaktiviteter.

- Det har nemlig meget stor betydning for, hvordan I (børnene, red.) har det i hverdagen, sagde ministeren, som forklarede, at børn er mindre sammen til fritidsaktiviteter, og derfor er risikoen for smitte også mindre.

I Sportsråd Lolland er formand Finn Larsen ikke i tvivl om, at det lokale idrætsliv bare skal se at komme ud af startblokken og få gang i træningen.

- Foreningerne havde selv valgt at lukke ned for træningen, da det kun var en anbefaling, og de har hele tiden været gode til at tackle de forskellige restriktioner.

Annonce

Formanden mener, at de store problemer er hos dem, som ikke vil testes eller vaccineres. Her bør de enkelte foreninger have mulighed for at skride ind og sige nej til at få disse personer ind til træning, hvis de ønsker det, for som det er nu, rammer det dem, som både er testet og vaccineret.

For Finn Larsen er det vigtigt, at der atter kommer liv i idrætten, for medlemstallet er gået den gale vej gennem flere år, og coronanedlukninger har bestemt ikke være godt for foreningslivet. Han opfordrer samtidig til politisk hjælp fra det nye fritids-, kultur- og folkesundhedsudvalg.

- Specielt den indendørs idræt er hårdt ramt, og vi ser gerne, at der kommer politisk opbakning til at styrke sammenholdet i klubberne og til at hjælpe med at hente de tabte medlemmer tilbage i folden.

Sportsrådets 134 medlemsforeninger kunne i 2020 tælle tilsammen 12.728 medlemmer, og det var et fald på 1.321 i forhold til året før - en udvikling, som sportsrådsformand Finn Larsen ønsker vendt hurtigst muligt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE