Annonce
Lolland

Håber på tysk byggestart i 2021

Der var et stort presseopbud, da de to transportministre, Benny Engelbrecht og Bernd Buchholz, Slesvig-Holsten, torsdag mødtes i Rødbyhavn for at se på forberedelserne til Femern Bælt-forbindelsen. Foto: Claus Hansen

Stor tysk medieinteresse for to transportministres møde i Rødbyhavn.

FEMERN BÆLT Slesvig-Holstens erhvervs- og transportminister Bernd Buchholz (FDP) håber, at man på tysk side vil være klar til at kunne tage det første spadestik til Femern Bælt-forbindelsen i 2021.

Det fortalte han torsdag, da han sammen med den nye danske transportminister, Benny Engelbrecht (S), besøgte Femern A/S i Rødbyhavn: Her havde ministrene lejlighed til at komme rundt på den tunnel-byggeplads, der er ved at tage form øst for Rødbyhavn.

- Her har de jo allerede spaden dybt i jorden, konstaterede Bernd Buchholz, da han stod ved en af de gravemaskiner, der er ved at etablere afvandingskanal til den nye Strandholm pumpestation.

Administrerende direktør i Femern A/S, Claus Baunkjær, gav sammen med projektdirektør Henrik Christensen (til højre) de to ministre en orientering om, hvor langt tunnelbyggeriet er kommet. Foto: Claus Hansen

Planlagt dansk start

Forinden havde projektdirektør Henrik Christensen, Femern A/S, fortalt om en asymmetrisk start på tunnelbyggeriet. Der er en række arbejder på dansk side, der skal gennemføres først, inden man går i gang på den tyske side.

Her afventer byggestarten under alle omstændigheder forvaltningsdomstolens afgørelse af de otte klager, der er indgivet mod den tyske godkendelse af tunnelbyggeriet, der blev klar i begyndelsen af året.

- I 2020 vil der være forhandlingstermin i retten, og så må vi se, hvornår der er en afgørelse. Jeg håber, det bliver i 2021, sagde Bernd Buchholz i Rødbyhavn.

De to ministre, Bernd Buchholz og Benny Engelbrecht, fik lejlighed til at udveksle informationer og holdninger under mødet i Rødbyhavn. Foto: Claus Hansen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Starter fra Rødbyhavn

Her fik han og sin danske ministerkollega af Femern A/S fortalt, hvordan man nu går i gang med byggerierne af den store arbejdshavn, camp til op mod 3.000 tunnelbyggere, tunnelelementfabrik og tunnelportalen på den danske side. Dermed kan man gå i gang med at bygge sænketunnelen ud fra Rødbyhavn.

Senere følger så tunnelportalen på den tyske side, og når den står klar, vil projektet gå ind i en symmetrisk fase, hvor der sættes tunnelelementer ned på både dansk og tysk side - indtil det sidste element kobler de to ender sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor tysk interesse

Ministrenes møde ved Femern Bælt-projektet havde stor mediebevågenhed - ikke mindst fra tysk side. TV-stationerne Sat 1, RTL og NDR var sammen med store tyske aviser og det tyske presseagentur med rundt i bussen, da ministrene blev kørt rundt på byggepladsen.

  • Der var et stort presseopbud, da de to transportministre, Benny Engelbrecht og Bernd Buchholz, Slesvig-Holsten, torsdag mødtes i Rødbyhavn for at se på forberedelserne til Femern Bælt-forbindelsen. Foto: Claus Hansen
  • Administrerende direktør i Femern A/S, Claus Baunkjær, gav sammen med projektdirektør Henrik Christensen (til højre) de to ministre en orientering om, hvor langt tunnelbyggeriet er kommet. Foto: Claus Hansen
  • De to ministre, Bernd Buchholz og Benny Engelbrecht, fik lejlighed til at udveksle informationer og holdninger under mødet i Rødbyhavn. Foto: Claus Hansen
Annonce
112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Annonce
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL