cookie-og-privatlivspolitik
Huset ved Jernbanestien Lollands udkørsel på Rødbyvej er en af flere brandtomter i Lolland Kommune, som får lov til at stå hen, uden ejeren gør noget.
Huset ved Jernbanestien Lollands udkørsel på Rødbyvej er en af flere brandtomter i Lolland Kommune, som får lov til at stå hen, uden ejeren gør noget.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Hæver brandforsikringen og efterlader brandtomt

Lolland Kommune så gerne en mulighed for at knytte betingelser om nedrivning eller istandsættelse til erstatning efter brand.
12. november 2019 kl. 18:27 Af John Karlsen

Annonce

LOLLAND Når et af egnens faldefærdige huse bliver beskadiget af en brand, oplever Lolland Kommune i flere tilfælde, at ejeren af huset indkasserer erstatningen fra forsikringsselskabet - uden efterfølgende at gøre noget ved huset.

Blandt eksemplerne er Rødbyvej 25 ved Maribo, som kommunen har modtaqget en række henvendelser om fra borgere, der er kede af det misligholdte hus - blandt andet fordi det ligger lige ved den nordlige indkørsel til Jernbanestien Lolland.

Lolland-Falster Brandvæsen blev alarmeret til det også dengang ubeboede hus nytårsaftensdag 2014. Siden branden er der tilsyneladende ikke sket noget med huset, ud over at forbipasserende beretter om jævnlig trafik ud og ind.

I Lolland Kommune fortæller teamleder Rie Christiansen, Byggeri og Ejendomme, at man har haft huset i kikkerten længe. Men det er ikke lykkedes at komme overens om en nedrivning eller overtagelsespris. Ejeren har ifølge kommunens oplysninger fået udbetalt en forsikringssum efter branden.

Lolland Kommune har forsøgt at gøre opmærksom på det problematiske i, at man kan få udbetalt en forsikringserstatning uden at være forpligtet til at sikre ejendommen ved enten istandsættelse eller nedrivning.

I Forsikringsoplysningen oplyses det, at det normalt er et forsikringsvilkår, at en erstatning skal bruges til istandsættelse - men også, at der undtagelsesvis sker forhandling mellem husejer og forsikringsselskab om udbetaling.

Kommunen skønner i øjeblikket at have omkring 10 brandtomter liggende rundt om. Det er ikke lykkedes at finde frem til ejeren af Rødbyvej 25.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang asfalt i… 13. august 2020 kl. 07.43

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

Annonce