cookie-og-privatlivspolitik
Haldirektør Morten Harkjær Nielsen har i mange år interesseret sig for politik og er nu klar til at tage springet ud i et politisk liv, når han næste år stiller op for Socialdemokratiet.
Haldirektør Morten Harkjær Nielsen har i mange år interesseret sig for politik og er nu klar til at tage springet ud i et politisk liv, når han næste år stiller op for Socialdemokratiet.
Foto: Jan Knudsen/Arkivfoto

Lolland

Haldirektøren vil i byrådet

Morten Harkjær Nielsen er ny kandidat hos Socialdemokratiet.
10. februar 2020 kl. 06:50 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Endnu er der knap 22 måneder til, vælgerne endnu engang skal til stemmeboksene for at sætte kryds ved dem, som de ønsker at se i byrådet i en kommende periode, men de første nye kandidater er ved så småt at dukke op. Hos Socialdemokratiet har man allerede meldt sit første navn ud, og det er i et yderst kendt et af slagsen i de lollandske idrætskredse.

På Facebook kunne borgmester Holger Schou Rasmussen nemlig forleden annoncere, at haldirektør for Maribo Hallerne, Morten Harkjær Nielsen, har besluttet sig for at stille op for partiet.


Meldt ind som 18-årig

Spørger man hovedpersonen selv, er det ikke en stor overraskelse.

- Jeg har altid været politisk interesseret og har været medlem af partiet i over 25 år. Jeg meldte mig ind, kort efter jeg var fyldt 18 år, fortæller Morten Harkjær Nielsen.

Så selv om Morten Harkjær Nielsens profil ligner meget den, som den nuværende regionsrådsformand Heino Knudsen havde, da han stillede op i 2013, så er her en afgørende forskel. Heino Knudsen måtte have dispensation til at stille op, da han ikke havde været medlem af partiet i et år.

Lysten til at gå ind i politik har Morten Harkjær Nielsen haft længe, men der har været så mange andre ting, som har krævet hans opmærksomhed, at der ikke har været plads til helhjertet at koncentrere sig om politikken. Men nu føles det rigtigt, siger han.


Erfaring med skole og fritid

- Jeg havde længe talt med Holger om at gå ind i politik, og det føles bare som det rette tidspunkt nu, siger haldirektøren, der med sin tidlige udmelding er klar til at følge lidt mere med i det politiske arbejde, end han hidtil har gjort. Han vil være mere synlig ved politiske møder, nu hvor kandidaturet er offentliggjort.

Selv ser Morten Harkjær Nielsen mulighed for at bidrage flere steder med arbejdet i kommunen.

- Når jeg stiller op, sker det med en god portion erfaring fra arbejdet i skolevæsenet og fra idræts- og foreningslivet gennem mit arbejde i Maribo Hallerne, forklarer han.

Morten Harkjær Nielsen har arbejdet som lærer i 10 år på Sankt Birgitta Skole, men efter han vendte hjem fra et job som landstræner for Thailands strandhåndboldhold, blev lærergerningen skiftet ud med stilling som haldirektør for Maribo Hallerne.

Nok har størstedelen af arbejdslivet altså været henlagt til Maribo, men den nye kandidat ser hellere på hele kommunen end på en enkelt by.

- Jeg synes, Lolland Kommune er et spændende sted, og jeg har også tidligere arbejdet som breddekonsulent i håndboldforbundet og nyder meget at komme ud i de mindre lokalsamfund. Lolland er andet end Maribo og Nakskov, og jeg har altid haft en stor interesse for det, der sker i lokalmiljøet på Lolland.

Borgmester Holger Schou Rasmussen er rigtig glad for, at haldirektøren har sagt ja til at stille op for partiet.

- Morten er en rigtig arbejdshest, der virkelig knokler med det, han laver. Samtidig er han en meget udadvendt person, der har et stort netværk.

For godt et halvt års tid siden tog de to snakken om kandidaturet, og Morten Harkjær Nielsen var hurtig til at sige ja.

- Partiet har også brug for yngre kræfter til at stille op, lyder det fra borgmesteren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce