cookie-og-privatlivspolitik
Formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, Vibeke Grave (S), holdt åbningstale for det nye VUC i Maribo, mens administrerende direktør Martin Lasse Hansen Sieben (til højre i billedet) lytter med.

3

Billeder

Formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, Vibeke Grave (S), holdt åbningstale for det nye VUC i Maribo, mens administrerende direktør Martin Lasse Hansen Sieben (til højre i billedet) lytter med.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Har bevaret bygnings historie

VUC Storstrøm har taget byens domhus i brug, men Justitia bliver stående.
18. februar 2020 kl. 14:47 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Nok er dommerne rykket ud for flere år siden, og arresthuset er også blevet tømt, men Justitia er blevet stående. Hun står stadig og vogter for enden af trappen på første sal. I fremtiden kan hun sikre god, retfærdig undervisning på VUC Storstrøm, mener direktør Martin Lasse Hansen Sieben.

Mandag åbnede domhuset efter en større ombygning, hvor de gamle lokaler næsten alle har skiftet form og funktion.

Byens gamle retssal ligner dog stadigvæk sig selv. Det har været vigtigt for VUC Storstrøm at bevare bygningens identitet, og derfor bliver de gamle døre ind til retssalen heller ikke skiftet.

VUC Storstrøm er rykket fra Celf-byggeriet på C.E. Christiansens Vej og tættere på bymidten. Der var ikke længere behov for så mange kvadratmeter, som man rådede over.

- Vi er blevet bynære, og vi vil gerne have liv omkring vores skole, slog Martin Lasse Hansen Sieben fast i sin åbningstale.

Formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, Vibeke Grave (S), bød også skolen velkommen til byen, og hun hyldede det, som VUC står for.

- VUC er en meget vigtig brik for mange menneskers mulighed for at gennemføre en uddannelse, og I er med til at sikre uddannet arbejdskraft til vores område.

Ved at rykke tæt på stationen, og bare et stenkast fra midtbyen, er det håbet, at flere får øjnene op for VUC - og det kan måske i sidste ende give nye kursister.

- Vi vender gerne vrangen ud og inviterer Maribo ind. Der skal være masser af aktiviteter i dagtimerne, og også gerne om aftenen, så man kan se, at der er lys i vinduerne, sagde uddannelseschef Carsten Sørensen, der leder VUC Storstrøms afdelinger i Nakskov og Maribo.

Med den nye skolebygning, der næsten har 100 år på bagen, er der også plads til udvidelser. I stueetagen har Kriminalforsorgen endnu et lokale.

- Jeg er sikker på, at der kommer et tidspunkt, hvor vi meddeler dem, at vi bliver nødt til at finde et andet sted til dem, fordi vi har brug for pladsen dernede, slog Carsten Sørensen fast.

Ud over førstesalen, og et lokale på etagen oppe over, har VUC Storstrøm også fået adgang til parkeringspladsen ved arresten. Det gør det ekstra nemt for undervisere og kursister at komme til skolen.

- Men porten er kun åben fra klokken 7 til 17, så kommer der nogle udefra og stiller bilen ind, så er det ærgerligt, hvis de ikke får hentet den inden klokken 17, siger ressourcedirektør Carsten Kruse.

VUC Storstrøm planlægger at holde åbent hus for byens borgere, når skolen er kommet helt på plads i domhusetKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce