Annonce
Lolland

Har bevaret bygnings historie

Formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, Vibeke Grave (S), holdt åbningstale for det nye VUC i Maribo, mens administrerende direktør Martin Lasse Hansen Sieben (til højre i billedet) lytter med. Foto: Jan Knudsen

VUC Storstrøm har taget byens domhus i brug, men Justitia bliver stående.

MARIBO Nok er dommerne rykket ud for flere år siden, og arresthuset er også blevet tømt, men Justitia er blevet stående. Hun står stadig og vogter for enden af trappen på første sal. I fremtiden kan hun sikre god, retfærdig undervisning på VUC Storstrøm, mener direktør Martin Lasse Hansen Sieben.

Mandag åbnede domhuset efter en større ombygning, hvor de gamle lokaler næsten alle har skiftet form og funktion.

Byens gamle retssal ligner dog stadigvæk sig selv. Det har været vigtigt for VUC Storstrøm at bevare bygningens identitet, og derfor bliver de gamle døre ind til retssalen heller ikke skiftet.

VUC Storstrøm er rykket fra Celf-byggeriet på C.E. Christiansens Vej og tættere på bymidten. Der var ikke længere behov for så mange kvadratmeter, som man rådede over.

- Vi er blevet bynære, og vi vil gerne have liv omkring vores skole, slog Martin Lasse Hansen Sieben fast i sin åbningstale.

Formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, Vibeke Grave (S), bød også skolen velkommen til byen, og hun hyldede det, som VUC står for.

- VUC er en meget vigtig brik for mange menneskers mulighed for at gennemføre en uddannelse, og I er med til at sikre uddannet arbejdskraft til vores område.

Ved at rykke tæt på stationen, og bare et stenkast fra midtbyen, er det håbet, at flere får øjnene op for VUC - og det kan måske i sidste ende give nye kursister.

- Vi vender gerne vrangen ud og inviterer Maribo ind. Der skal være masser af aktiviteter i dagtimerne, og også gerne om aftenen, så man kan se, at der er lys i vinduerne, sagde uddannelseschef Carsten Sørensen, der leder VUC Storstrøms afdelinger i Nakskov og Maribo.

Med den nye skolebygning, der næsten har 100 år på bagen, er der også plads til udvidelser. I stueetagen har Kriminalforsorgen endnu et lokale.

- Jeg er sikker på, at der kommer et tidspunkt, hvor vi meddeler dem, at vi bliver nødt til at finde et andet sted til dem, fordi vi har brug for pladsen dernede, slog Carsten Sørensen fast.

Ud over førstesalen, og et lokale på etagen oppe over, har VUC Storstrøm også fået adgang til parkeringspladsen ved arresten. Det gør det ekstra nemt for undervisere og kursister at komme til skolen.

- Men porten er kun åben fra klokken 7 til 17, så kommer der nogle udefra og stiller bilen ind, så er det ærgerligt, hvis de ikke får hentet den inden klokken 17, siger ressourcedirektør Carsten Kruse.

VUC Storstrøm planlægger at holde åbent hus for byens borgere, når skolen er kommet helt på plads i domhuset

Førstesalen i det tidligere domhus er omdannet til et stort klasseværelse og to mindre undervisningslokaler. Foto: Jan Knudsen
Vibeke Grave skulle have et billede af kagen med domhuset, inden uddannelseschef Carsten Sørensen skærer for. Foto: Jan Knudsen
  • Formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, Vibeke Grave (S), holdt åbningstale for det nye VUC i Maribo, mens administrerende direktør Martin Lasse Hansen Sieben (til højre i billedet) lytter med. Foto: Jan Knudsen
  • Førstesalen i det tidligere domhus er omdannet til et stort klasseværelse og to mindre undervisningslokaler. Foto: Jan Knudsen
  • Vibeke Grave skulle have et billede af kagen med domhuset, inden uddannelseschef Carsten Sørensen skærer for. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken