cookie-og-privatlivspolitik
Foruden vagtskibe som det på billedet, skal Northern Offshore Services A/S i Kastrup også stille med et tilsynsskib til bygherren, Femern A/S.
Foruden vagtskibe som det på billedet, skal Northern Offshore Services A/S i Kastrup også stille med et tilsynsskib til bygherren, Femern A/S.
Foto: Femern A/S

Lolland

Har fundet vagtskibene

Det bliver Northern Offshore Services A/S, der skal levere vagtskibe under tunnelbyggeriet.
15. august 2020 kl. 14:29 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Femern A/S har indgået kontrakt med Northern Offshore Services A/S, Kastrup, om at stille de vagtskibe til rådighed, der skal sikre sejladsen i Femern Bælt, mens der de kommende år bliver bygget tunnel mellem Lolland og Fehmarn.

Vagtskibene indgår i et samlet overvågningssystem, der foruden to vagtskibe konstant på bæltet, også omfatter det dansk-tyske VTS-center i Travemünde, hvorfra der holdes øje med skibstrafikken døgnet rundt. Herfra kan der gives besked til vagtskibene om at gribe ind, hvis der opstår farlige situationer.

- Vi har stort fokus på sikkerheden til søs under byggeriet af Femern-tunnelsen. Femern Bælt er et stærkt trafikeret farvand, og vi har gode erfaringer med denne type systemer, som også blev benyttet under byggeriet af Øresundsforbindelsen, hedder det fra kontraktdirektør Pedro da Silva Jørgensen, Femern A/S.

Mens det er Søværnet, der stiller med den danske del af personalet til VTS-center og myndighedsvagten på skibene, har Femern A/S indgået aftale med tyske EMS Maritime Offshore GmbH i Emden om at stille med det tyske personale.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce