cookie-og-privatlivspolitik
Katrine Ring er kravlet ind i sit usynlige kunstværk. Værket er nemlig kun for ørerne, men alligevel kan andre sanser lege med, når man står og lytter ved lydtræet.

2

Billeder

Katrine Ring er kravlet ind i sit usynlige kunstværk. Værket er nemlig kun for ørerne, men alligevel kan andre sanser lege med, når man står og lytter ved lydtræet.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Har skabt et lydtræ af lollandske ord

Dialekt blev til dyrelyde.
02. juni 2020 kl. 13:10 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

PEDERSTRUP Som gæst på In Situ Lollands udstilling "Mæt" i Reventlowparken kan man nemt overse Katrine Rings værk, selv om det er et af de første, man møder. Værket kan nemlig slet ikke ses med det blotte øje, men alligevel bliver man hurtigt fanget af det.

Omkring et buskads er nemlig en sværm af dyrelyde. Pindsvin, frøer og fasaner drager publikum til, men dyrene er der ikke. Faktisk er det slet ikke dyr, men rent kunstnerisk trylleri fra Katrine Ring.

- Alle lydene er skabt ud af ord, som Gert Jensen fra Horslunde har sagt til mig. Ham har jeg kendt al den tid, som jeg er kommet på Lolland, og han har en god klar stemme og en fin lollandsk dialekt, forklarer hun.

Hun holder meget af den lokale dialekt, der er helt perfekt at arbejde med, fordi den indeholder rigtig mange fine lyde, som i det rette program får en helt ny lyd.

Dyrene ved lydtræet er altså ikke Gert Jensen, der siger som de forskellige dyr. I stedet for har Katrine Ring fundet en lang række ord, som giver de helt rette lyde at arbejde med.

- Gerts udtale af ordet kræge har simpelthen givet så mange forskellige lyde her, siger Katrine Ring og forklarer videre, at mange andre ord har også været i spil.

- Kunstgrebet for mig er at tage noget, som vi alle kender i forvejen, og forvandle det til noget helt andet, som vi også kender.

Det har hun i høj grad gjort med sit lydtræ, hvor hun ser på Lolland som spisekammer for andre end vi mennesker. Den fede lollandske landbrugsjord sørger nemlig også for at mætte massevis af insekter, fugle og andre dyr.

Værket er inspireret af fuglebuske, hvor en almindelig bøgehæk kan rumme flere hundrede fuglekonger, og der er tale om et evighedsværk, som døgnet rundt genlyder af de mange dyrelyde skabt af Gert Jensens ord og Katrine Rings tryllerier.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce