cookie-og-privatlivspolitik
Lukas Olsen kom i bølgegang, da han dystede i surfski. De store bølger ved Valencia var noget andet, end de to lollandske deltagere var vant til.

3

Billeder

Lukas Olsen kom i bølgegang, da han dystede i surfski. De store bølger ved Valencia var noget andet, end de to lollandske deltagere var vant til.
Foto: Privatfoto

Lolland

Havde VM-billetterne med hjem

To lokale livreddere fik en stor og lærerig oplevelse ved EM i havlivredning.
24. september 2021 kl. 09:20 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO Selina Kobbernagel og Lukas Olsen forlod i sidste uge Maribo og rejste mod Valencias varme med drømmen om at indløse billetter til næste års VM i havlivredning i Italien. Da de tidligere på ugen atter var tilbage i Danmark, var målsætningen indfriet.

Det var første gang, at de to lokale livreddere fra Lolland Falster Livredderklub var til et europamesterskab, og selv om de ellers sejsvante lollikker ikke kom hjem med medaljer, var der værdifulde lærepenge med i bagagen hjem.

- Det var en stor rutsjebanetur med både rigtig dårlige løb og overraskende rigtig gode løb, fortæller den lokale formand Anja Kobbernagel, der også havde titel af landstræner ved europamesterskabet i Spanien.

- Vi havde alle en kæmpe oplevelse og har lært en masse til de fremtidige stævner og fået mange ideer og input til træningen fremover, siger træneren.

Allerede på første dag overraskede Selina Kobbernagel stort, da hun kvalificerede sig til b-finalen i Beach Sprint, som ellers ikke er en disciplin, hun havde brugt mange kræfter på i forberedelsen. Hun vandt finalen og blev en samlet nummer 9 - og havde dermed indløst sin første VM-billet.

Annonce

I Board Race og Surf Ski blev det til en 14. plads, og det var også nok til at kvalificere sig til VM. Sidste disciplin var Ocean Woman, og her blev det til en sidsteplads, da hun undervejs havde to uheld.

- Men hun gennemførte og fulgte vores taktik helt perfekt, siger Anja Kobbernagel.

For Lukas Olsen drillede de høje bølger ud for Valencia på den spanske østkyst, og han endte i meget oprørte vande. Derfor blev det til en 17. plads i Board Race, mens han lige præcis fik 16. pladsen i Surf Ski og dermed også indløste en VM-billet.

I Oceanman leverede han et perfekt løb og fik også her en VM-billet, da det blev til en 13. plads. Den lange distance bliver derfor det, han i fremtiden satser på, og her, en stor del af træningen bliver lagt.

De to lollandske atleter var meget imponeret af det høje niveau ved europamesterskaberne, og konkurrenterne virkede ikke, som om de havde været hæmmet af covid-19 i forberedelserne.

Annonce

Samtidig var omgivelserne noget helt andet. Luften var 33 grader, vandet næsten det samme, og bølgerne lå på mellem en halv og en hel meters højde. Det har givet begge værdifuld erfaring før VM.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE