cookie-og-privatlivspolitik
I forvejen ligger to siloer på havnen i Rødbyhavn, der har en højde på 45 meter. Det nye byggeri skal placeres til højre for dette billede.

3

Billeder

I forvejen ligger to siloer på havnen i Rødbyhavn, der har en højde på 45 meter. Det nye byggeri skal placeres til højre for dette billede.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Havnebyggeri må blive 41 meter

Teknisk udvalg imødekommer bekymringer fra havns erhvervsliv.
09. februar 2021 kl. 21:20 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

RØDBYHAVN Et kommende hotel- og kontorbyggeri, der skal have plads på Vestre Kaj i Rødbyhavn, søgte i december Lolland Kommune om dispensation for byggehøjden i forhold til den gældende lokalplan.

Ønsket var at bygge højere end de 25 tilladte meter - mere præcist 41 meter. Og det fik de på sidste uges udvalgsmøde i kommunens tekniske udvalg lov til.

Det er Lolland Kommunes Teknik- og Miljømyndigheds vurdering, at projektet på havnen yderst på den gamle mole kan være med til at markere indsejlingen til Rødbyhavn og stå som et fyrtårn mod havet. Området er i forvejen domineret af færgeanlægget og af to kornsiloer, der er op til 45 meter høje.

At øge bygningshøjden fra 25 meter til 41 meter vurderer kommunen ikke vil ændre væsentligt på det visuelle indtryk af kystlandskabet.

I høringsperioden for forslaget har flere fra det allerede etablerede erhverv på havnen udtrykt bekymringer om planerne for forhøjelse af byggeriet.

Annonce

- DLG's afdeling håndterer afgrøder, som modtages, tørres, renses og udleveres på lastbil eller afskibes. Det nye hotel- og kontorbyggeri ligger forholdsvis tæt på vores silo i luftlinje. Vores bekymring går på eventuelt skærpede miljøkrav til støj og støv i fremtiden, skriver Lars Boe, operations manager hos DLG i høringssvaret til Lolland Kommune.

De samme bekymringer har man også haft hos Scandlines og Bredgaard Boats, der holder til i erhvervsområdet.

Der er dog umiddelbart ikke noget at bekymre sig om, fortæller formanden for teknisk udvalg, Leif Utermöhl (S).

- Vi har sagt til vores forvaltning, at det er et erhvervsområde, og de godkendelser, der er nu, bliver ikke lavet om, fordi der kommer et hotel. Vi kan jo ikke garantere 200 år ud i fremtiden. Kommer der et nyt byråd og nye udvalg, og hvad de vil lave, kan man jo ikke garantere for, men for os, der sidder der nu, er det væsentligt attraktivt for Rødby, og i øvrigt også Nakskov, at vi har erhvervshavne. Og der skal selvfølgelig også være erhvervshavn, selv om der kommer et kontorbyggeri. Så hvis det er støj, der generer på hotellet, må de sætte tre lag glas i vinduerne, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE