Annonce
Lolland

Heino: Nordic Medicare bør spille med

24. november 2018 tog Heino Knudsen (til højre) imod en underskriftindsamling sat i værk af Michael Hansen. Nordic Medicare fik siden aktindsigt og konstaterede, at en del af underskriverne slet ikke var patienter hos Nordic Medicare. Foto: Flemming Keith Karlsen

Regionsrådsformand Heino Knudsen har fuld tillid til undersøgelsen, der kritiseres af ekspert, og ser den som en hjælp til Nordic Medicare.

Det er på baggrund af klager fra patienterne, at undersøgelsen af Nordic Medicares klinik i Nakskov er sat i gang. Det fastslår regionsrådets formand, Henino Knudsen (S).

- Vi har haft en hel del henvendelser - serviceklager - fra borgere tilknyttet Nordic Medicare, siger han og tilføjer, at underskriftindsamlingen kom oveni.

- Ud fra det har vores administration og jeg holdt møde med Nordic Medicare, og vores administration har foreslået, det kan være en måde at gøre det på, at få kortlagt, om der er noget, vi skal se på i fællesskab, eller om der ikke er noget i det. Det handler ikke om at være efter nogen. Men er der noget, vi skal se på, eller er der ikke? Det er rart for alle parter at se, hvad der er op og ned, så vi ikke løber efter, hvad der står i avisen eller på de sociale medier, men har et reelt grundlag, siger han og uddyber, at det er administrationen, der har besluttet at iværksætte undersøgelsen.

Beslutningen om at gennemføre undersøgelsen hænger også sammen med, at regionens kontrakt med Nordic Medicare udløber næste år. Her skal den så enten forlænges, eller også skal opgaven i et nyt udbud.

- Det er mest for, at vi og Nordic Medicare har så rigtigt et grundlag at drøfte fremtiden ud fra. Så er det rart at vide, om der er noget i det. Og det kan også være, der ikke er et problem - det kan vi ikke vide, før undersøgelsen er gennemført, fastslår Heino Knudsen.

Betvivler ikke faglig kvalitet

Men hvorfor har regionen valgt at undersøge Nordic Medicare og ikke de praktiserende læger, hvor patienter har fået udbetalt erstatninger, eller hvor lægerne har fået indskrænkelser i deres autorisation?

- Det handler udelukkende om, at der er kommet en hel del serviceklager. Og jeg vil gerne understrege, at jeg ikke har nogen grund til at betvivle den faglige kvalitet overhovedet. Det handler ikke om at være efter nogen. Men det må være en fordel for Nordic Medicare og Region Sjælland at få syn for, om der er noget, eller om der ikke er noget. Og vi har samme interesse: At skabe de bedste tilbud for vores borgere. Og der har været lidt støj i Nakskov i forhold til borgere, der har henvendt sig. Men jeg kan godt stille spørgsmål ved, hvor valide underskrifterne er, og det er derfor, vi ikke har brugt underskriftindsamlingen i vores administration overhovedet. Det handler om serviceklagerne, som der er kommet en del af. Der handler det om med stor validitet at undersøge, om der er nogle udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har tillid til undersøgelsen

Netop validiteten kritiseres af lektor Lars Grønholdt, der er ekspert i tilfredshedsundersøgelser. Han kritiserer blandt andet, at spørgeskemaet sendes til nogle, der ikke har været i klinikken for nylig. Man bør udvælge patienter, der har besøgt klinikken inden for få dage, ellers giver svarene ikke et reelt billede, siger han.

- Jeg synes, Nordic Medicare skal arbejde med. Alle gør det her for at skabe de bedste muligheder, og det her gør man også for, at det skal være en fordel for Nordic Medicare, at man ikke reagerer efter rygter. Det er faktisk et stærkt og stort samarbejde, vi har, fordi vi har en del klinikker, Nordic Medicare driver. Det synes jeg, Nordic Medicare skal tage imod.

Men nu talte du selv om, at undersøgelsen skal være valid, og Lars Grønholdt vurderer, at den ikke bliver valid?

- Der har jeg lidt tillid til, at dem, vi har inviteret til at lave det, laver en valid undersøgelse. Det skal være så validt som muligt, og vi har folk, der normalt laver de her undersøgelser, og vi har borgere, der er med og står bag det. Derfor har jeg fuld tillid til, at den er valid. Og jeg synes, Nordic Medicare skal spille med, for det er til deres fordel. Det er det, der er at sige til det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ønsker ingen kamp

Hvorfor skal foreningen Nærsamfund involveres i undersøgelsen?

- Det er vigtigt for os, der er borgere, som er en del af det her. Jeg ønsker på ingen måde nogen kamp mellem Nordic Medicare og Region Sjælland - og det føler jeg ikke, der er, siger han og tilføjer, at Nordic Medicare var inviteret til at samarbejde om undersøgelsen.

- Det har de så valgt ikke at gøre. Men vi har inviteret borgere med, så det er så bredt som muligt. Det er fordi, det er vigtigt, der er åbenhed og transparens i det her. Og det har ikke noget som helst at gøre med at være efter nogen.

Men Svend Skottfelt, der er næstformand i Nærsamfund, er tidligere PLO-læge, og er du ikke enig i, at der er en konflikt mellem Nordic Medicare og PLO, som blandt andet opfordrer sine medlemmer til ikke at arbejde for Nordic Medicare?

- Jeg ønsker ikke nogen konflikt mellem Nordic Medicare og PLO. Nordic Medicare er inviteret ind, og det har de sagt nej til. Men det er faktisk en hjælp til Nordic Medicare at få så meget fakta på bordet som muligt. Det synes jeg, Nordic Medicare skal spille konstruktivt med på i det gode samarbejdes ånd. Vi rækker hånden frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen kommentarer til konflikt

Men er det ikke fair nok, Nordic Medicare protesterer over undersøgelsen, når en ekspert vurderer, at den er problematisk?

- Det har Nordic Medicare haft mulighed for at gøre opmærksom på, fordi de er inviteret med i processen, men det har de sagt nej til. Derfor synes jeg, de skal sætte sig ind til bordet og være med aktivt, så vi kan se, om der har været noget i den uro, der har været i Nakskov.

Men er du enig i, at der er ballade mellem PLO og Nordic Medicare?

- Når jeg læser avisen, ser det nogle gange sådan ud. Men det har jeg ikke nogen kommentarer til. Vi arbejder målrettet for at give vores borgere det bedste tilbud, vi kan, og det arbejder vi målrettet med hver dag.



Læs mere om Nordic Medicare i onsdagens udgave af Folketidende.

  • 24. november 2018 tog Heino Knudsen (til højre) imod en underskriftindsamling sat i værk af Michael Hansen. Nordic Medicare fik siden aktindsigt og konstaterede, at en del af underskriverne slet ikke var patienter hos Nordic Medicare. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen